Početna Knjige Tehničke znanosti elektrotehnika Osnovi elektrotehnike, knjiga prva

Loncar, Josip: Osnovi elektrotehnike, knjiga prva

Autor: Loncar, Josip
Šifra: 2-19-72
Izdavač: Tehnička knjiga, Zagreb
Godina izdanja: 1969

Dimenzije: 18,00 x 24,00 cm.
Opseg: 359 stranica.
Uvez: tvrdi poluuvez (platno/karton); sa zlatotiskom na hrptu.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Šesto izdanje.

Iz predgovora:


Djelo, koje ovim izlazi prošireno već u IV. izdanju, sastoji se od dvije knjige. Knjiga I., nakon uvoda o nekim osnovnim spoznajama suvremene fizike, obraduje općenito zakonitosti mirnih električkih polja, zatim mehanizme i svojstva provodnih električkih struja, pa zakonitosti mirnih magnetskih polja, te konačno međusobne povezanosti vremenski promjenljivih električkih i magnetskih polja. Obrađeni su dakle pojavi i njihove primjene na kojima počiva elektrotehnika, upravo »osnovi elektrotehnike« u užem smislu; s ovog područja uključeni su na raznim mjestima ovog izdanja Knjige I. i brojni dulji ili kraći dodaci o nekim najnovijim dostignućima. No uzeto je i ovaj puta, kako je već bilo učinjeno u III. izdanju, u Knjigu I. još poglavlje o generatorima i motorima istosmjerne struje, koje je prvobitno bilo u Knjizi II. Ostala su tako za novo izdanje Knjige II., koje će također biti nadopunjeno novijom tematikom, poglavlje s detaljnom teorijom izmjeničnih (jednofaznih i višefaznih) struja, pa poglavlja o transformatorima, o generatorima i motorima izmjenične struje, o pretvaračima i o usmjerivačima (ispravljačima), te o teorijskim osnovima nastajanja elektroni, magnetskih valova i principima njihove upotrebe u radiotehnici.

Iz sadržaja:

- Oznake, jedinice, konstante
a) Mirni električki naboji i njihova polja
b) Provodne električke struje
c) Pojavi magnetskih polja
d) Strojevi istosmjerne strujePogledajte sve od autora: Loncar, Josip
Pogledajte sve od nakladnika: Tehnička knjiga, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Tehničke znanosti / elektrotehnika


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.