Početna Knjige Društvene znanosti ekonomija Osnove trgovačkog prava

Mintas Hodak, Ljerka (uredila): Osnove trgovačkog prava

Puna knjižarska cijena: € 330,00

Naša cijena

€ 17,91
€ 35,83

Vaša ušteda: € 312,09

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 17,00 x 24,50 cm.
Opseg: 678 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Suvremena poslovna praksa pokazuje kako je danas za uspješno obavljanje managerskih i ekonomskih poslova, uz potrebna stručna znanja iz ekonomije, upravljanja, računovodstva, financija i dr., sve važnije imati i neka osnovna znanja iz drugih znanstvenih disciplina kao što su socijalna psihologija, komunikologija, pravo itd. Pri tome temeljna pravna znanja služe prvenstveno kao okvir za snalaženje ekonomskih stručnjaka u svijetu sve složenije suvremene pravne regulative i infrastrukture.

Knjiga "Osnove trgovačkog prava" je prvi udzbenik koji se kod nas pojavljuje, a koji na sazet, pregledan i sustavan nacin izlaze studentima ekonomije kao i laicima zainteresiranim za tu temu osnove o pravima društva kao i o ugovornom pravu u RH. Zanimljivost ove knjige je  i u tome što sadrži pregled prava drustava u angloameričkom pravu kao i osnovne pojmove o stečaju drustava. Autori su predavači na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa a tekstovi uključuju najnovije izmjene hrvatskih propisa.

Ova zbirka predavanja upoznaje naše studente i svakog zainteresiranog čitatelja na vrlo jednostavan i razumljiv način sa složenom materijom trgovačkog prava, odnosno kako s pravom društava, tako i s trgovačkim ugovornim pravom. Posebna zbirka tekstova pod naslovom Pravno okružje poslovanja obrađuje pojedine grane gospodarskog prava, a osnovne pojmove obveznog prava već je objavljeno u zbirci predavanja Osnove prava.

Kratki sadržaj:

OPĆENITO: Trgovačko pravo, Općenito o pravnim društvima
PRAVO DRUŠTAVA: Pravna društva, Trgovačka društva općenito, Društva osoba, Društva kapitala, Gospodarsko interesno udruženje,   Preuzimanje dioničkih društava, Povezana društva i pravo koncerna, Statusne promjene, Prestanak društva,
STEČAJ: Stečaj
OSNOVE TRGOVAČKOG PRAVA U ANGLO-AMERIČKOM PRAVNOM PORETKU: Osnove trgovačkog prava u anglo-američkom pravnom poretku
TRGOVAČKO UGOVORNO PRAVO: Općenito o trgovačkom ugovornom pravu, Ugovori.


Pogledajte sve od autora: Mintas Hodak, Ljerka (uredila)
Pogledajte sve od nakladnika: Mate; Zagrebačka škola ekonomije i managementa, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Društvene znanosti / ekonomija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.