Početna Knjige Sport Osnove gibljivosti čovječjeg tijela

Dodig, Miroslav; Pistotnik, Borut: Osnove gibljivosti čovječjeg tijela

Autor: Dodig, Miroslav; Pistotnik, Borut
Šifra: 123-23-34
Izdavač: Adamić, Rijeka
Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 16,70 x 24,00 cm.
Opseg: 437 stranica.
Uvez: meki, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.


O knjizi:

Osnovna svrha i zadaća ove znanstvene knjige usmjerena je na istraživanje i definiranje međusobnih odnosa koštano – zglobnih elemenata i mišićno – živčanih struktura koje su odgovorne za gibljivost čovječjeg tijela. Knjiga je rezultat višegodišnjeg stručnog, istraživačkog i znanstvenog rada u području kineziologije. Znanstvena knjiga sa 400 stranica, 200 slika, grafikona i prikaza, prestavlja osebujno i suvremeno djelo. Na osnovi biomehaničkih i fizioloških zakonitosti gibljivosti, određen je sastav, struktura i sklop unutarnjeg jedinstva statičke, dinamičke i presijske gibljivosti. Pored toga, u organizmu pod utjecajem određenih kinetičkih sadržaja važno mjesto pripana transformacijskim procesima koji su usmjereni na razvoj gibljivosti pojedinih dijelova i/ili cijelog tijelo. Na toj osnovi formirani su sadržaji i metodološke osnovi aplikacije sadržaja za razvoj gibljivosti u hodanju, trčanju, veslanju, hodanju na skijama, bacanju kugle, plivanju, biciklizmu, trčanju na klizaljkama, spustu i slalomu na skijama i košarci. Formirani su modeli korištenja sadržaja gibljivosti za pripremu zglobno-mišićnog sustava u pravcu ostvarivanja vrhunskih rezultata, te korištenje sadržaja gibljivosti u pravcu relaksacije i opuštanja tijela u transformacijskom procesu.


Pogledajte sve od autora: Dodig, Miroslav; Pistotnik, Borut
Pogledajte sve od nakladnika: Adamić, Rijeka
Pogledajte sve iz područja: Sport


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.