Početna Knjige Tehničke znanosti elektrotehnika Osnove električnih strojeva

Osnove električnih strojeva

Autor: Wolf, Radenko
Šifra: 581-19-3
Izdavač: Školska knjiga, Zagreb
Godina izdanja: 1989

Dimenzije: 17,00 x 24,00 cm.
Opseg: 573 stranice.
Uvez: tvrdi, kartonski.
Stanje knjige: odlično.

Drugo izdanje.

Crteže izradio: Zvonimir Feil.

O autoru:
Radenko Wolf jedan je od utemeljitelja Elektrotehničkog fakulteta ETF-a (sada FER-a) Sveučilišta u Zagrebu. Generacije inženjera elektrotehnike, počevši od 1947. godine kada je započeo djelovati kao asistent na Zavodu za elektrostrojarstvo Tehničkog fakulteta, sjećat će ga se kao izvanrednog nastavnika i pedagoga, vrsnog znanstvenika, neumornog i vrlo sustavnog inženjera, tihog humaniste i velikog i skromnog čovjeka. Iz njegovog opsežnog opusa od nekoliko stotina znanstvenih i stručnih radova, studija i projekata izdvojit ćemo njegove briljantne udžbenike "Ispitivanje električkih strojeva" I, II i III iz kojih su učili i s kojim su se služili svi studenti i inženjeri elektrotehnike, elektrostrojarskog usmjerenja. Doprinos prof. Wolfa elektrostrojarskoj industriji Hrvatske, posebice tvrtki "Končar" u Zagrebu je nemjerljiv. Uz to, jedan je od osnivača, 1961. godine, Elektrotehničkog instituta "Končar" u Zagrebu. Bio je prvi upravitelj Zavoda za rotacijske strojeve, ETI "Končar". Uz članstvo u mnogim znanstvenim i stručnim udrugama, dobio je i mnoga znanstvena priznanja. Bio je dekan ETF-a od 1964-1966. godine. Bio je i član suradnik HAZU, počasni član HATZ.

Iz sadržaja:
- Osnove pretvorbe mehaničke i električne energije
- Kako ostvariti stroj ya pretvorbu
- Magnetski krug
- Strujni oblog i protjecanje
- Tazvijeni moment i inducirani napon
- Sinhroni stroj na krutoj mreži
...


Pogledajte sve od autora: Wolf, Radenko
Pogledajte sve od nakladnika: Školska knjiga, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Tehničke znanosti / elektrotehnika


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.