Početna Knjige Prirodne znanosti kemija Opća i anorganska kemija 1/2

Opća i anorganska kemija 1/2

Autor: Filipović, I.; Lipanović, S.
Šifra: 668-19-2
Izdavač: Školska knjiga, Zagreb
Godina izdanja: 1995

Dimenzije:17,00 x 24,00 cm.
Opseg: 1146 stranica u dva sveska.
Uvez: tvrdi, impregnirana tkanina.
Stanje knjige: vrlo dobro; korice neznatno oštećene, podcrtavano markerom

Autori: Ivan Filipović, Stjepan Lipanović.

1. dio: Opća kemija
2. dio: Kemijski elementi i njihovi spojevi

O knjizi:

Udžbenik opće i anorganske kemije namijenjen je studentima prve godine kemije svih kemijskih fakulteta. Sadržaj omogućuje nastavnicima i studentima izbor nastavnih sadržaja prema konkretnom nastavnom programu. U prvom dijelu knjige student se upoznaje s kemijskim zakonima, strukturom tvari, strukturom atoma, vrstama kemijskih veza, vrstama kemijskih reakcija, tijekom kemijskih reakcija, kemijskom ravnotežom i energijskim promjenama pri kemijskim reakcijama. Na kraju toga dijela nalaze se nuklearne reakcije. U drugom dijelu proučavaju se svojstva elemenata i njihovih spojeva na temelju općih zakonitosti, elektronske konfiguracije i veličine atoma te vrste veze među atomima. Svim poglavljima u kojima se opisuju elementi (sistematizirani prema periodnom sustavu) prethodi pregled njihovih zajedničkih svojstava i svojstava njihovih spojeva. Takav će pristup omogućiti da udžbenik posluži i za studij prema nastavnom programu u kojemu je manje naglašena sistematika anorganskih spojeva.






Pogledajte sve od autora: Filipović, I.; Lipanović, S.
Pogledajte sve od nakladnika: Školska knjiga, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Prirodne znanosti / kemija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.