Tomić, Zoran: Odnosi s javnošću: teorija i praksa

Autor: Tomić, Zoran
Šifra: 1167-19-8
Izdavač: Synopsis, Zagreb-Sarajevo
Godina izdanja: 2008

Dimenzije: 17,00 x 24,00 cm.
Opseg: 558 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Biblioteka Komunikacij@.

Preuzeto s korica:

Za dobru su građevinu potrebni dobri temelji. Ova knjiga predstavlja izvanredne temelje za izgradnju zna­nja o tako kompleksnoj problematici kao što su odnosi s javnošću. Integriranje svih bitnih aspekata odnosa s javnošću u samo jedan tekst prava je nagrada za sve koji studiraju ili prakticiraju odnose s javnošću, a ujedno i iskaz iznimne nadarenosti autora. U posljednje se vrijeme pojavio niz knjiga iz odnosa s javnošću, ali uglavnom praktično orijentiranih. Nedostajao je sveobuhvatan udžbenik koji će dati i snažno teorijsko utemeljenje. Sada je taj nedostatak otklonjen.
prof. dr. se. Nenad Brkić, Ekonomski fakultet u Sarajevu

Iščitavajući knjigu doc. dr. se. Zorana Tomića možemo u sjećanje prizvati onu čuvenu izreku Blaisea Pascala "Najbolje su one knjige za koje svatko misli da bi ih sam mogao napisati". Autor nam uistinu na razumljiv, pregle­dan, jasan i sveobuhvatan način predstavlja svu kompleksnost odnosa sjavnošću. lako nam se većina činjenica čini poznatima, on ih analizira, sintetizira i prezentira na sasvim nov način, koji prati moderne dosege u razvoju struke u svijetu te ih stavlja u kontekst domaćih prilika, potreba i izazova. Na taj način ova knjiga predstavlja izvrstan udžbenik svima onima koji kroz akademske institucije žele upoznati odnose s javnošću, ali i praktičan i inspirativan vodič svima onima koji se u praksi susreću s izazovima komuniciranja. Ova je knjiga velik iskorak u tom smislu jer je riječ o prvom hrvatskom cjelovitom udžbeniku za odnose s javnošću.
dr. se. Božo Skoko, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu

Uz korištenje široke lepeze literature najrelevantnijih inozemnih i domaćih autora (citirano oko 250 knjiga, članaka i izvora), dr. Zoran Tomić, kao već iskusan pisac i pedagog u ovoj knjizi nam nudi ili popunjava još uvijek nedopustivo oskudnu građu o ovako značajnim aspektima javne komunikacije. Ova je knjiga prvo znanstveno djelo s područja odnosa s javnošću u jugoistočnoj Europi i kao takva bit će nezamjenjiva kako na fakultetima, visokim školama, tako i u PR uredima u cijeloj regiji.
prof. dr. se. Besim Spahić, Fakultet političkih nauka u Sarajevu

Poslovni, društveni ili osobni uspjeh danas sve više ovisi o našoj sposobnosti da ljudima oko sebe jasno ka­žemo tko smo, u što vjerujemo i što želimo doseći. Upravo u današnje vrijeme opterećeno napetostima, strahom i nesigurnošću trebamo knjigu poput ove, koja će najbolje ukazati na smjerove i mogućnosti me­đusobnog komuniciranja. Odnosi s javnošću vještina su stara koliko i ljudska civilizacija, a sadržaj knjige dr. Tomića još jednom otvara i pojašnjava pitanja koja su jednako zanimljiva kako studentima, tako i profesori­ma odnosno kako ministrima, tako i njihovim biračima.
dr. se. Ivan Tanta, Veleučilište VERN


Knjiga kao nova!


Pogledajte sve od autora: Tomić, Zoran
Pogledajte sve od nakladnika: Synopsis, Zagreb-Sarajevo
Pogledajte sve iz područja: Društvene znanosti / novinarstvo / politologija / diplomacija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno