Solženicin, Aleksandar: Odjel za rak / Rijeka bez ušća

Autor: Solženicin, Aleksandar
Šifra: 6-24-44
Izdavač: Otokar Keršovani, Rijeka
Godina izdanja: 1973

Dimenzije: 16,00 x 24,00 cm.
Opseg: 387 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: vrlo dobro, na zaštitnom ovitku prisutna manja oštećenja.

Roman u dva dijela.

S ruskog preveli: Ivan i Jakša Kušan.

"Odjel za rak" je poluautobiografski (bivši zatočenik, iskustvo u odjelu za tumore u taškentskoj bolnici) roman koji uz središnji lik Kostogutova daje niz dojmljivih portreta sovjetskih birokrata, liječnika i medicinskoga osoblja te raznih pacijenata. Istodobno dirljiv ljubavni roman (ili - roman o nerealiziranoj ljubavi), satira na poststaljinističku epohu i studija o ljudskom ponašanju u ekstremnoj situaciji smrtonosne bolesti, taj je veliki roman u najboljim tradicijama ruske klasike koja ljudskošću i životnošću nadilazi suvremena joj ostvarenja zapadnoeuropske i američke pripovjedne umjetnosti.

"Rijeka bez ušća“, drugi dio romana "Odjel za rak" lucidnim narativnim lukom nastavlja i definira materiju kojoj je prvi dio postavio premise i anticipirao izvjesne pravce. Od raznih komponenata, što su se stjecale u složenu građu djela, ovdje se ublažuje, ali ne i umanjuje, ona satirična, koncentrirana u gorkom i sarkastičnom liku funkcionera Rusanova, dok se jače ističe i postaje dominantna ona ljudska i psihološka što se vezuje za složenu osjećajnu situaciju ključne ličnosti Kostogutova.



Pogledajte sve od autora: Solženicin, Aleksandar
Pogledajte sve od nakladnika: Otokar Keršovani, Rijeka
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Svjetska proza i drama / pojedinačni naslovi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.