Početna Knjige Tehničke znanosti arhitekura i urbanizam Obiteljska kuća Šmit u Svetoj Nedelji

Bešlić, Toni: Obiteljska kuća Šmit u Svetoj Nedelji

Autor: Bešlić, Toni
Šifra: 394-18-18
Izdavač: UPI2M Plus, Zagreb
Godina izdanja: 2017

Puna knjižarska cijena: 120,00 kn

Naša cijena

90,00 kn

Vaša ušteda: 30,00 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 21,00 x 24,50 cm.
Opseg: 103 stranice.
Uvez: meki, plastificiran sa preklopom.
Stanje knjige: kao nova.


SADRŽI POTPIS AUTORA NA DAN 31.05. 2017.

Opis
:
Monografija Obiteljska kuća Šmit u Svetoj Nedelji o konkretnoj obiteljskoj kući promatranoj u kontekstu vremena u kojemu je nastajala, doprinos je zasluženom vrednovanju arhitektonskog opusa arhitekta Edvina Šmita.

Posebnost kuće Edvina Šmita ne ogleda se tek u raskoši prostora i silini svjetla, već i u činjenici da je to jedna od prvih hrvatskih obiteljskih kuća iz sedamdesetih godina koja s tolikom pomnošću i predanošću reagira na promjene globalne arhitektonske scene započete desetak godina prije odbijanjem shematizma i dogmatizma u modernističko pokretu. Knjiga je rezultat dugogodišnjeg rada i terenskoga istraživanja autora Tonija Bešlića, nastala s ciljem da čitateljima pojasni društveni kontekst i arhitektonske prilike koje utječu na projektanta.

Koncipirana je u pet poglavlja, bogato opremljena vrijednim izvornim fotografijama i crtežima. Nakon knjige o kući Frangeš arhitekta Viktora Kovačića autorice Nine Gazivode iz 2008. godine, ovo je prvo u nas objavljeno djelo ovoga tipa. Stoga će monografija Obiteljska kuća Šmit u Svetoj Nedelji imati veliku vrijednost i značaj kako za arhitekte tako i za povjesničare umjetnosti i široku čitateljsku publiku koja je do sada imala dostupna samo inozemna izdanja ovoga tipa. Stambena arhitektura, pogotovo obiteljska kuća u Hrvatskoj iz razdoblja nakon Drugog svjetskog rata još je uvijek nedovoljno istražena te time deficitarna u analizi, osobito u sloju izgradnje 60-80- tih godina prošlog stoljeća i ovo djelo važan je doprinos poznavanju individualne stambene gradnje i povijesnih slojeva naše stambene arhitekture.Pogledajte sve od autora: Bešlić, Toni
Pogledajte sve od nakladnika: UPI2M Plus, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Tehničke znanosti / arhitekura i urbanizam


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno