Početna Knjige Ljekovito bilje O ljudima i travama

Messegue, Maurice: O ljudima i travama

Autor: Messegue, Maurice
Šifra: 1124-19-2
Izdavač: Otokar Keršovani, Opatija
Godina izdanja: 1988

Dimenzije: 16,50 x 24,00 cm.
Opseg: 343 stranice.
Uvez: tvrdi, plastificirani zaštitni ovitak.
Stanje knjige: odlično.

S francuskog preveo: Ivo Bakotić.

O knjizi:

Autor ove knjige je naslijedio od svog oca, gaskonjskog seljaka, dar liječenja biljkama i cvijećem. Njegovi su »pacijen­ti« bili admiral Darlan, Winston Churchill, Robert Schuman, Konrad Adenauer, papa Ivan XXIII, slikar Maurice Utrillo, da spomenemo samo neke. Boreći se smiono i uporno protiv šarlata­na koji se prihvaćaju liječenja čak i raka, sam Messegue bavi se poglavito kronič­nim bolestima i kroničnim bolesnicima od kojih je službena medicina digla ruke.
Potpuno se predajući nastojanju da lju­dima vrati zdravlje, obnovio je stari isku­šam empirizam i zato sam kaže: „Nema bolesti, ima samo bolesnika“.
Ima nečeg potresnog u Messegueovim svjedočanstvima. Kao da iz njega ovdje govori iskonski duh dobra, ono daleko prijepovjesno razdoblje kad je čovjek, neiskvaren civilizacijom, živio u skladu s prirodom.
Međutim, Messegue ne ostaje u aps­traktnim sferama. On ovdje daje cijeli niz savjeta i praktičnih recepata, određujući za svaku kroničnu bolest načela ozdrav­ljenja pomoću bilja i najzdravije prehra­ne.


Pogledajte sve od autora: Messegue, Maurice
Pogledajte sve od nakladnika: Otokar Keršovani, Opatija
Pogledajte sve iz područja: Ljekovito bilje


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno