Početna Novosti Mali vodič kroz sajmove i festivale knjiga

Mali vodič kroz sajmove i festivale knjiga

Datum objave: 21.11.2018

Ljubitelji knjige – Stiglo je i vaše i naše najdraže doba godine – doba festivala i sajmova knjiga, kao i sajamskih popusta.

Propustili ste interliber? Ne očajavajte, jer nije Interliber jedini. Prisjetimo se zajedno najpopularnijih sajmova knjiga u Hrvatskoj i okolici kako ih ubuduće ne bi propustili.


 

 

Međunarodni beogradski sajam knjiga

U kalendaru kulturnih događanja jugoistočne Europe centralno mjesto krajem listopada već desetljećima pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmjenom sa inozemstvom i pokretanjem aktualnih književnih i društvenih pitanja.

 

Interliber

Interliber već punih četrdeset i jednu godinu zaredom predstavlja središnje mjesto za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koji okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare.
Ove godine održat će se u terminu od 13. do 18. studenog na radost svih ljubitelja knjige.Kao najveća književna manifestacija u Hrvatskoj Interliber se pozicionirao kao važna javna platforma za slobodu izražavanja kroz pisanu riječ i dijalog domaće i međunarodne književne scene.

 

Sa(n)jam knjige u Istri

Ako ste propustili Interliber, ne propustite istaknuti Sa(n)jam knjige u Puli koji samo što nije počeo. U dosadašnjih 20 godina održavanja pulski je Sajam knjiga postao nezaobilaznom hrvatskom i međunarodnom kulturnom manifestacijom visoke europske razine s autentičnim modelom predstavljanja knjiga i autora. Tradicionalno se održava početkom prosinca od 1995. godine. Na Sajmu svake godine izlaže više od 300 nakladnika iz Hrvatske i regije te ga posjeti od 60 do 80 tisuća ljubitelja knjiga, ima oko stotinu raznih događanja (predstavljanja knjiga i autora, razgovora, stručnih skupova, tribina, okruglih stolova, performansa, izložbi, koncerata…) i u njima sudjeluje više od 200 autora.

 

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA!

U sklopu  Interlibera održava se i Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! Festival se održava od 5. do 17. studenoga 2018. Iznimno bogatim programom koji je ovu godinu sadržavao preko trideset događanja na kojima je sudjelovalo četrdeset autora i predstavljeno preko osamdeset knjiga, festival Pazi, knjiga! profilirao se kao bitno mjesto poticanja kulture čitanja.

 

Festival svjetske književnosti

U desetak dana početkom rujna, Zagreb već šest godina zaredom postaje jedno od središta svjetske književnosti zahvaljujući nakladničkoj kući Fraktura.
Festival svjetske književnosti već je prepoznat kao glavni književno-kulturni događaj u Zagrebu i Splitu i kao jedan od najistaknutijih kulturnih festivala u Hrvatskoj.
Izdanja osnivača festivala – Frakture – za vrijeme trajanja festivala možete kupiti po znatno nižim cijenama.

 

Liberplac

Za one kojima je predugo čekati od sajma do sajma, tu je uvijek popularni Liberplac na Britancu. Tržnica Britanski trg poznato je okupljalište ljubitelja antikvarijata, antikviteta i kolekcionara, i važan doprinos kulturi antikvarijata na otovrenom. Knjige na sajmu Liberplac možete nabaviti svakog petka od 7 do 18 sati.

U potrazi za dobrom knjigom navratite i do nas u Masarykovu 20. 

Vidimo se!

Prikaži sve novosti

Novo u ponudi

Pogledaj sve

Novosti

Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno