Početna Novosti 23. Sa(n)jam knjige u Istri!

23. Sa(n)jam knjige u Istri!

Datum objave: 01.12.2017

Dragi ljubitelji knjige,

danas je u Puli svečano svečano otvoren 23. Sanjam knjige u Istri. Sajam, koji se održava do 10. prosinca u pulskom Domu hrvatskih branitelja, bit će posvećen temi Intime, a u središtu regionalnog programa bit će Hercegovina, njezini pisci i suvremena kulturna scena.

Tijekom deset sajamskih dana o temi će se raspravljati s umjetničkog i znanstvenog aspekta, putem sajamskih programa, promocija knjiga i autora, okruglih stolova, panel diskusija, stručnih skupova, izložbi, filmova i koncerata te će se obrađivati s različitih gledišta sva kompleksnost ove središnje teme. U programima sajma i ove godine sudjelovat će hrvatski i inozemni autori, među kojima i brojni umjetnici, suvremeni književnici, intelektualci, povjesničari, antropolozi i sociolozi.

Posebna će se pozornost posvetiti znanstvenoj i stručnoj literaturi, što je ostvareno u suradnji s Grupacijom nakladnika stručne i znanstvene literature. Mnogi od 40-ak izlagača kao što su fakulteti, muzeji, galerije, instituti i strukovne udruge prvi put sudjeluju na Sajmu. Na tematskom štandu Histrice izlagat će, već tradicionalno, istarski izdavači. Dolaze i izdavači iz regije - Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije - a u ponudi će biti i velik izbor literature na engleskom jeziku, kao i antikvarne knjige za koje je već tradicionalno zadužen antikvarijat Ex Libris iz Rijeke.. 

Prikaži sve novosti

Novo u ponudi

Pogledaj sve

Novosti

Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno