Bonaventura, D.; Fućak, J. (preveli): Novi zavjet

Autor: Bonaventura, D.; Fućak, J. (preveli)
Šifra: 125-22-8
Izdavač: Kršcanska sadašnjost, Zagreb
Godina izdanja: 1981

Dimenzije: 11,50 x 17,50 cm.
Opseg: 613 stranica.
Uvez: tvrdi, umjetna koža; sa zlatotiskom na korici i hrptu.
Stanje knjige: odlično.

Sedmo izdanje.

Preveli: dr. Bonoventura Duda i dr. Jerko Fućak.

O knjizi:
Novi zavjet je zbirka knjiga o Isusu Kristu i njegovu spasenju. Zapravo, riječ zavjet označuje savez. Zato je Novi zavjet pismeno svjedočanstvo o novome Savezu što ga je Bog u Isusu Kristu sklopio s ljudima koji vjerom prihvaćaju Isusa Krista i njegovo Evanđelje ili Blagovijest. Zato, Novi zavjet ne donosi samo informacije: upućuje poziv, donosi poruku, poziva na opredjeljenje, zove na izgradnju novoga svijeta. Ovaj prijevod Novoga zavjeta priredili su dr. Bonaventura Duda i pokojni dr. Jerko Fućak. Prijevod je nastao tako da su prevodioci, priredivši najprije novozavjetna čitanja za Lekcionar obnovljene rimske liturgije, započeti posao nastavili i zaokružili: preveli su sve novozavjetne tekstove. Tako se prvo izdanje ovoga prijevoda pojavilo još 1973. godine. Otada su se svake godine nizala sve nova i nova izdanja. Javnost je prijevod prihvatila, a duga liturgijska praksa ga je temeljno provjerila. Prijevod su prihvatile i ostale kršćanske zajednice s hrvatskoga jezičnoga područja. Tako je ovaj prijevod stekao i svoju ekumensku potvrdu. Godine 1982. Liturgijsko vijeće ondašnje Biskupske konferencije Jugoslavije za hrvatsko jezično područje zamolilo je predvodnice da se u prijevod Lekcionara unesu one mjestimične preinake i poboljšanja što ih je nalagala desetogodišnja liturgijska upotreba ovoga prijevoda. Nakon provedbe tih izmjena u Lekcionaru, analogno nastanku prvoga izdanja, iste su promjene unesene i u preostali dio novozavjetnoga teksta. U tom smislu vrlo brzo se pojavilo neznatno izmijenjeno i usavršeno, revidirano izdanje cjelokupnoga novozavjetnoga teksta. Osluškujući želje mnogih svojih čitatelja, Kršćanska sadašnjost priredila je i ovo izdanje Novoga zavjeta s velikim slovima, u kojemu je upotrebljen isti tekst, s posebnim poštovanjem i pažnjom prema slabovidnim osobama, a u njegovoj pripremi izvršena je i dodatna revizija cjelokupnog teksta.Pogledajte sve od autora: Bonaventura, D.; Fućak, J. (preveli)
Pogledajte sve od nakladnika: Kršcanska sadašnjost, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Religija i mitologija / religija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.