Tumpic, Dušan: Nepokorena Istra

Autor: Tumpic, Dušan
Šifra: 531-13-12
Izdavač: August Cesarec, Zagreb
Godina izdanja: 1975

Dimenzije: 18,00 x 24,00 cm.
Opseg: 640 stranica. Manja korektura na prvoj bijeloj stranici u knjizi korektorom.
Uvez: tvrdi, platneni, plastificiran zaštitni ovitak.

Biblioteka Sjećanja na revoluciju.

Sjećanja i dokumenti.

Sa dva historijska i memoarska zapisa Franje Debeuca te brojnim prilozima istarskih boraca.

Sastavio raspored teksta i slika i uredio knjigu: Vlado Mađarević.

Likovna oprema: Dženet i Dubravko Tumpić.

Iz uvodne riječi:
Za rad na knjizi »Nepokorena Istra« autor je, kao istarski partizan, sačuvao i godinama skupljao, uz svoje i druge memoarske zapise, i brojne publicističke i fotografske dokumente iz prošlosti istarske emi­gracije u staroj Jugoslaviji i iz kasnije narodnooslobodilačke borbe Istrana, koja se odvijala i na terenu Istre i u istarskim jedinicama naše NOB po Istri i u dijelu Hrvatske, iz kojih je zatim izrasla slavna 43. istarska divizija. Sakupljen je tako brojni memoarski, dokumentarno publicistički i ilustrativno fotografski materijal, iz kojeg su autor i urednik sastavili, u širem i smišljeno povezanom izboru, ovakvu knjigu kao koherentnu cjelinu. Ona nije izrazito povijesnog, strogo naučno faktografskog i kronološkog karaktera, nego je više zbornik sjećanja i zapisa autora i drugih istarskih boraca, kojih je memoarska građa obogaćena obiljem živih i neposrednih autentičnih dokumenata i ilustracija o mnogim malo poznatim ili dosad nepoznatim pojedinostima i aktivnostima iz istarske narodnooslobodilačke borbe.Pogledajte sve od autora: Tumpic, Dušan
Pogledajte sve od nakladnika: August Cesarec, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / hrvatska


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.