Pahernik, Ivan: Neka živi sloboda

Autor: Pahernik, Ivan
Šifra: 1343-17-3
Izdavač: Vlastita naklada, Zagreb
Godina izdanja: 1979

Dimenzije: 19,50 x 26,50 cm.
Opseg: 62 nenumerirane stranice.
Uvez: meki, plastificiran sa preklopom.
Stanje knjige: odlično.

PRVO IZDANJE!

Ivan PAHERNIK primijenjeni grafičar, karikaturist, prozaik i pjesnik, rođen u Zagrebu na Trešnjevki 6. srpnja 1938. Sedmoljetku i srednju grafičku završio u rodnom gradu u zadnjoj generaciji litografa. 1952 u pionirskom natječaju Radio-Zagreba dobio za nagradu bicikl Prvi partizan Subotica. Član Ulupuha od 1975. godine, Hrvatskog društva karikaturista od 1985. i Društva hrvatskih književnika od 2003. godine.

U književnost je ušao kasno vjerujući da humorom i satirom može osvijetliti mračne godine komunističke vladavine. Bio je član redakcija Paradoksa, Kerempuha, Čvorka, Paradoksa II i Žalca. Po pričama iz knjiga Još Hrvatska ni propala Neven Hitrec je snimio film Snivaj zlato moje nagrađen s 5 zlatnih Arena i u 20 godina Pule ocijenjen najvećom ocjenom publike Zlatnim vratima Pule.



Pogledajte sve od autora: Pahernik, Ivan
Pogledajte sve od nakladnika: Vlastita naklada, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humor / poslovice / aforizmi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.