Početna Knjige Umjetnost glazba note Nauka o glazbenoj harmoniji za učiteljske škole (i privatnu porabu)

Novak, Vjenceslav: Nauka o glazbenoj harmoniji za učiteljske škole (i privatnu porabu)

Autor: Novak, Vjenceslav
Šifra: 105-22-4
Izdavač: Naklada Kralj. Hrv.-Slav.-Dalm. zemaljske vlade, Zagreb
Godina izdanja: 1898

Dimenzije: 14,50 x 21,50 cm.
Opseg: 252 stranice.
Uvez: tvrdi polu-uvez (platno/karton).
Stanje knjige: dobro; s patinom vremena.

Ljestvični suzvuci.

Drugo izdanje.

Iz pripomenka:

Sastavljajući ovu knjigu upotrebljavao sam razna djela priznatih glazbenih teoretičara. Knjiga opsiže ljestvične suzvuke (bez alteracije) namijenjena je (po nauk. osnovi) za II. i III. tečaj učit. škola, te se prirodnom razdiobom dijeli u tri dijela: Trozvuci, četverozvuci i višezvuci.
Obrađujući svako poglavlje, bilo mi je poglavito na umu, da je knjiga namijenjena učiteljskim pripravnicima, kojima je glazbena teorija glavnim pomagalom, pa i ishodištem cijeloj glazbenoj obuci, a napose orguljanju. Radi toga obrađeno je svako poglavlje tako, da se učenik njime može i kao orguljaš okoristiti, što sam htio postići, dodavajući redovito zadatke za sastavljanje glasoklona (Kadenz) iza svakoga §-a, koji je upoznao učenika s novim gradivom: Postigne li se s učenicima manje darovitima za glazbu (kakvih će se u učit. školama uvijek dosta naći), da mogu makar sa samimi trozvucima samostalno kadencirati, modulovati i predulovati, da se dakle s tim, razmijerno malim gradivom mogu u praksi koristiti, postiglo se je dosta. - Glavno načelo pri izradbi knjige bijaše mi dakle ovo: Podati pravila o sastavbi suzvuka i njihovu spajanju učenicima, koji se nijesu lih glazbenoj obuci posvetili, u najlakše shvatljivom i za praktičnu uporabu upriličenom obliku.


Pogledajte sve od autora: Novak, Vjenceslav
Pogledajte sve od nakladnika: Naklada Kralj. Hrv.-Slav.-Dalm. zemaljske vlade, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Umjetnost / glazba / note


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.