Ryan, Cornelius: Najduži dan

Autor: Ryan, Cornelius
Šifra: 823-20-13
Izdavač: Stvarnost, Epoha, Zagreb
Godina izdanja: 1965

Dimenzije: 13,50 x 20,50 cm.
Opseg: 311 stranica.
Uvez: tvrdi polu-uvez, karton/platno, s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: vrlo dobro, na ovitku vidljivi tragovi korištenja.

6. lipnja 1944. godine.

Biblioteka C.

Brojne crno-bijele fotografije.

O knjizi:

»Najduži dan«, pro­slavljenom bestseleru širom svijeta, nije potrebno mnogo govoriti. Publicista Corneldus Ryan obradio je u njoj klasič­nom reporterskom metodom jedan od najznačajnijih doga­đaja u II svjetskom ratu - is­krcavanje Saveznika u Fran­cuskoj god. 1944, u pokrajini Normandiji. Tada je otvoren toliko dugo očekivani drugi front u Evropi i time je, da­kako, otpočelo još brže uniš­tavanje sila Osovine, nacisti­čke Njemačke i fašističke Ita­lije.
Ryan je knjigu nazvao »Naj­duži dan«, jer je o uspjehu tog prvoga dana zapravo i ovisila ta ogromna i vrlo složena ope­racija. Atlantski bedem, koje­ga je Hitler gradio pune četiri godine od južne granice Fran­cuske, pa preko Belgije i Holandije do Danske, bilo je utvrđenje za koje su i najbolji nacistički stratezi vjerovali da je neosvojivo. U tom bedemu trebalo je prvi dan iskrcava­nja probiti brešu, stvoriti mo­stobran i s tog mjesta krenuti na daljnje juriše. Sadržaj knji­ge baš i govori o tom jednom jedinom danu, tom dugom da­nu koji je otpočeo u ponoć 6. lipnja 1944. god.
A da je ova knjiga pisana i kao najnapetiji roman i kao objektivna historijska slika tog događaja najbolje nam potvr­đuje i činjenica, da je po njoj snimljen i film „Najduži dan“, koji je u svijetu, kao i kod nas, pobudio veliki interes.


Pogledajte sve od autora: Ryan, Cornelius
Pogledajte sve od nakladnika: Stvarnost, Epoha, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / drugi svjetski rat


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.