Muzika I-II

Autor: Difurk, Norber (priredio)
Šifra: 632-11-2
Izdavač: Vuk Karadžić, Beograd
Godina izdanja: 1982

Dimenzije: 24,00 x 29,00 cm.
Opseg: 840 stranica u dva sveska.
Uvez: tvrdi, zlatotisak na koricama i hrptu. Manja naknadna korekcija plastificiranog zaštitnog ovitka samoljepivom trakom.
Bogato ilustrirano crno-bijelim i kolor fotografijama.

Muzika: ljudi, instrumenti, dela


MUZIKA je spoj između enciklopedije i istorije muzike. Po širini sadržaja približuje se enciklopediji, mada to nije, jer pojmovi u njoj nisu, po principima leksikografije, sređeni alfabetskim redom. Ona više pripada istoriji, jer se razvoj muzike prati hronološki, a opet od običnih istorija muzike razlikuje se po tome što razmatra ne samo umetničko muzičko stvaralaštvo, već i tradicionalno, narodno, folklor sa raznih geografskih širina: muzičku umetnost onih naroda koji nikada nisu imali profesionalno, umetničko muzičko stvaralaštvo, tipično za klasno društvo svih epoha.


Srodnost s enciklopedijom, a i prednost ove knjige je u tome što su u više poglavlja opširno prikazani nastajanje i razvoj, kao i sastav instrumenata određenih epoha i zemalja. U istorijama muzike najčešće se prati evolucija  muzičkih oblika i stilova: ovde već sam podnaslov (Ljudi, instrumenti, dela) govori čemu se najviše težilo pri tumačenju muzike i njenih propratnih fenomena.


U izradi ovog obimnog dela učestvovalo je preko četrdeset stručnjaka iz Francuske i drugih zemalja. Za ovo izdanje naši stručnjaci dali su originalne priloge o istoriji muzike na tlu Jugoslavije.


Dobro očuvano!Pogledajte sve od autora: Difurk, Norber (priredio)
Pogledajte sve od nakladnika: Vuk Karadžić, Beograd
Pogledajte sve iz područja: Umjetnost / glazba / glazba-razno


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.