Početna Knjige Umjetnost glazba glazba-razno Muzička enciklopedija I-III

Muzička enciklopedija I-III

Autor: Kovačević, Krešimir (gl.urednik)
Šifra: 268-17-1
Izdavač: Jugoslavenski leksikografski zavod, Zagreb
Godina izdanja: 1971

Dimenzije: 21,00 x 29,50 cm.
Opseg: 2244 stranica u tri toma.
Uvez: tvrdi, umjetna koža, zlatotisak na koricama i hrptovima.
Stanje knjiga: odlično.


1. svezak: A - Goz (godina izdanja: 1971.)
2. svezak: Gr - Op (godina izdanja: 1974.)
3. svezak: Or - Ž; Dodatak (godina izdanja: 1977.)


Trosveščana Muzička enciklopedija je stručni enciklopedijski priručnik namijenjen podjednako glazbenicima i širem krugu ljubitelja glazbe.

U enciklopediji su abecednim slijedom obrađeni svi glazbeni pojmovi i pojave, stilske odrednice, razdoblja, glazbene kulture različitih vremena i podneblja te glazbena povijest naroda svih razvijenih zemalja svijeta. U mnogobrojnim člancima prikazan je životni put i stvaralaštvo skladatelja s iscrpnim popisom njihovih djela te djelatnost dirigenata, pjevača, instrumentalnih virtuoza, baletnih umjetnika, jazz glazbenika, teoretičara glazbe, muzikologa i glazbenih kritičara. U posebnim opsežnijim člancima opisani su povijesni i suvremeni instrumenti pojedinačno, zatim sve glazbene vrste i oblici, od arije, canzone i kantate do opera, simfonije, sonate i uvertire. Prikazan je i rad važnijih glazbenih društava, ansambala, festivala i ustanova, tuzemnih i inozemnih.

U Muzičkoj enciklopediji prvi put su objavljeni tekstovi o suvremenoj, avangardnoj i eksperimentalnoj glazbi, glazbenim ličnostima i smjerovima od aleatorike, dodekafonije i elektronske glazbe do serijalne glazbe i dr. Prikazane su i poznatije ličnosti iz svijeta zabavne glazbe i plesa.Pogledajte sve od autora: Kovačević, Krešimir (gl.urednik)
Pogledajte sve od nakladnika: Jugoslavenski leksikografski zavod, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Umjetnost / glazba / glazba-razno


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.