Početna Knjige Humanističke znanosti povijest svjetska Muslimansko autonomaštvo i 13. SS divizija

Redžić, Enver: Muslimansko autonomaštvo i 13. SS divizija

Autor: Redžić, Enver
Šifra: 138-19-12
Izdavač: Svjetlost, Sarajevo
Godina izdanja: 1987

Dimenzije: 16,50 x 24,50 cm.
Opseg: 240 stranica + 15 nenumeriranih stranica fotografija.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Autonomija Bosne i Hercegovine i Hitlerov Treći Rajh.

Biblioteka Refleksi.

Opremljeno crno-bijelim fotografijama na sjajnom tiskarskom papiru.

O knjizi:
Istražujući posljednih godina istorijsku građu o zbivanima i kretanjima u Bosni i Hercegovini tokom razdoblja 1941-1945 nailazio sam na dokumente koji se više ili manje izravno odnose na muslimansku građansku politiku u znaku autonomije Bosne i Hercegovine. Privučen sadržinom ovih dokumenata odlučio sam da prikupim i istražim što više dostupnih relevantnih istorijskih izvora o muslimanskom autonomističkom pokretu tokom rata, kako bih mogao da ovu istorijsku materiju obradim u obliku jedne cjelovite monografije. Izvjesnu orijentaciju za istraživanja našao sam u arhivskoj građi koju su u svojim radovima već bili upotrijebili izvjesni autori. Sačinjeni plan istraživanja uputio me je na fondove koji se čuvaju u jugoslavenskim arhivskim ustanovama Arhivu Jugoslavije, Vojno-istorijskom institutu u Beogradu, Muzeju revolucije u Sarajevu, arhivu Republičkog sekretarijata za unutrašnje poslove u Sarajevu, arhivu Instituta za historiju radničkog pokreta Hrvatske u Zagrebu, kao i inostranim arhivima: Njemačkom centralnom arhivu u Potsdamu i Političkom arhivu Ministarstva inostranih poslova u Bonu. U njima sam našao vrijednu dokumentaciju koju sam upotrijebio za izradu ove monografije


Pogledajte sve od autora: Redžić, Enver
Pogledajte sve od nakladnika: Svjetlost, Sarajevo
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / svjetska


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.