Clark, Sam i Sam: Moro kuharica

Autor: Clark, Sam i Sam
Šifra: 23-22-12
Izdavač: Profil, Zagreb
Godina izdanja: 2013

Puna knjižarska cijena: € 219,00

Naša cijena

€ 11,28
€ 22,56

Vaša ušteda: € 207,72

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 20,00 x 24,00 cm.
Opseg: 287 stranica.
Uvez: meki, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.

Preuzeto:
Kuharica Moro jedinstveno je gastronomsko putovanje, knjiga koja dočarava način života u zemljama u kojima su tapas i meza – dijeljenje malih zalogaja hrane s prijateljima – mnogo više od nacionalnih stilova objedovanja. Autori Samantha i Samuel Clark, supružnici i kuhari, vode iznimno uspješan restoran Moro u Londonu. Osim ove kuharice, autori su još dviju kuharica – Casa Moro i Moro East. U proljeće 1997. godine, prije otvaranja vlastitog restorana, krenuli su na tromjesečni medeni mjesec kamp-kućicom kroz Španjolsku i Maroko, sve do Sahare, želeći otkriti sitnice zbog kojih hrana ima okus po kraju iz kojeg dolazi. Učeći istodobno i jezik začina, da bi mogli odabrati naglasak koji žele dati jelu, uspjelo im je stvoriti niz jedinstvenih recepta. Ova kuharica, u kojoj su skupljena njihova najdraža jela, samo je u Velikoj Britaniji prodana u više od 100 000 primjeraka. Recepti su pisani jednostavnim jezikom, a prati ih mnoštvo praktičnih savjeta i izvanrednih fotografija, preporuke koje začine i kako upotrebljavati, s ponekom anegdotom autora o tome gdje su probali koje jelo ili kako su došli do nekog recepta. Prvo je poglavlje posvećeno pripremi domaćeg kruha, slijede recepti za jela koja se poslužuju kao tapas i meza pa juhe i recepti s ribama, mesom i povrćem, a priču zaokružuju slastice. Kombinacije začina i sezonskih namirnica stvaraju neočekivane i izvanredne arome, recepti su prilagođeni pripremi u svakome domu, a rezultat su prekrasna jela bogata okusom koja nas vode na putovanja Mediteranom kakav manje poznajemo.


Pogledajte sve od autora: Clark, Sam i Sam
Pogledajte sve od nakladnika: Profil, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Domaćinstvo / kuharice / prehrana


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.