Moje uspomene na svjetski rat

Autor: Vrgoč, Antun
Šifra: 716-19-17
Izdavač: Tiskara Dragutina Spullera u Samoboru, Zagreb
Godina izdanja: 1937

Dimenzije: 17,00 x 23,00 cm.
Opseg: 546 stranica.
Uvez: tvrdi, platneni.
Stanje knjige: odlično.

(godina 1914-1920)
Sa 50 slika i jednom zemljopisnom kartom.

Iz Predgovora:


"Odlučio sam, da u posebnoj knjizi izdam moje uspomene na svjetski rat. Odmah iza svršetka rata i poslije moga povratka kući, činile su mi se te uspomene precrnima, jer su utisci bili neposredni. Čekao sam par godina, dok iščezne gorčina, koju je rat ulio u moju dušu. U Rusiji sam vodio četiri godine svoj dnevnik, u koji sam redovno bilježio događaje pred ruskom revolucijom kao i utiske, što sam ih doživio za vrijeme raz­nih prevrata u ruskom kaosu i koji su bili neposredni i zato mnogo tam­niji i crnji nego li moje uspomene. Taj sam moj dnevnik na žalost izgu­bio.
U ovoj knjizi pokušavam obnoviti sve, što sam proživio. Vanrednog sam pamćenja pa se živo sjećam sviju važnijih doživljaja. Već oko pet godina neprestano bilježim i sređujem sve, čega se samo mogu sjetiti. Događaje sam poredao historijski po prilici, kako su se zbivali. Razni prizori i doživljaji navedeni u ovoj knjizi s malim su se varijacijama mnngoputa ponavljali i zato ih ne spominjem više puta. Sve sam doga­đaje i život opisao onako, kakav je bio uistinu. Nisam ništa ni poljepša-vao ni prikazivao u gorem svjetlu. Kod najvažnijih sam događaja spome­nici i kakvo je vrijeme bilo, a kušao sam i obnoviti ono, što sam u danom momentu mislio."

 



Pogledajte sve od autora: Vrgoč, Antun
Pogledajte sve od nakladnika: Tiskara Dragutina Spullera u Samoboru, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / publicistika


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.