Šenoa, Milan: Moj otac

Autor: Šenoa, Milan
Šifra: 1020-19-63
Izdavač: Matica Hrvatska, Zagreb
Godina izdanja: 1933

Dimenzije: 12,00 x 17,50 cm.
Opseg: 99 stranica.
Uvez: tvrdi, platneni; sa zlatotiskom na prednjoj korici.
Stanje knjige: vrlo dobro; potpis pastelnom olovkom u boji na predlistu.

Mala knjižnica Matice hrvatske.

Nova serija, svezak 4.

O knjizi:
»Poučno je i dirljivo čitati pozitivističku dokumentaci­ju o prethodnicima, što ju je Milan Šenoa okupio, a ništa manje lijepo pratiti i sentimentalne uspomene na dragog i prerano izgubljenog roditelja. Osim dodatnih spoznaja o upornom i savjesnom književnom radniku, dobijamo najviše informacija o Augustu Šenoi kao skrupuloznom gradskom bilježniku i, pogotovo, snažno angažiranom zagrebačkom senatoru, koji je toj funkciji žrtvovao i nemale kreativne snage, te u brizi za boljitak i održava­nje potresom ranjenog grada zapravo izgubio zdravlje i ubrzao svoj odlazak s ovoga svijeta. Smrću u četrdeset i trećoj godini August Šenoa nam je ostavio samo torzo svojih potencijala, a to je ipak impresivna cjelina o koju se oslanja sva potonja hrvatska književnost.

Čitaoci vezani za Zagreb (rođenjem, stanovanjem ili povremenim boravkom), imaju u Šenoi nadahnutog vodiča i dosjetljiva tumača po mnogim gradskim prosto­rima i raznim povijesnim razdobljima. Pjesmama i pro­zom, feljtonima i kritikama, cjelinama i ulomcima, taj je pisac podigao pravi spomenik rodnom i voljenom mje­stu, takoreći književno ga stvorio i iz temelja ga sagradio, prethodeći u tomu Matošu i Krleži« (Tonko Maroević).


Pogledajte sve od autora: Šenoa, Milan
Pogledajte sve od nakladnika: Matica Hrvatska, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / biografije / autobiografije


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.