Houellebecq, Michel: Mogućnost otoka

Autor: Houellebecq, Michel
Šifra: 1221-18-2
Izdavač: Litteris, Zagreb
Godina izdanja: 2005

Dimenzije: 13,50 x 20,50 cm.
Opseg: 475 stranica.
Uvez: meki, plastificirani.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Biblioteka Svjetska proza.

S francuskoga prevela: Anja Jović.

S poleđine knjige:
Daniel, lik uspješne osobe našeg doba, s bogatstvom od šest milijuna eura i s vilom u Španjolskoj, sa sedamnaest soba, priča nam svoju životnu priču koju će dvije tisuće godina poslije, komentirati njegovi klonovi i neo-ljudi, Daniel24 i Daniel25.

Katkad odvratan i krajnje lucidan cinik koji ne preza ni pred čim ali i zakinut čovjek u potrazi za ljubavlju. Neuspjeli brak s Isabelle i promašena veza s Esther, dvjema ljepoticama od kojih, kao da su izišle iz Almodovarova filma, "jedna ne voli dovoljno seks, a druga ljubav", vode ga do mističko-pozitivističke sekte elohimita koji kloniranjem ljudi postižu besmrtnost.

Tko od vas zaslužuje vječni život? - pita se Michel Houellebecq na početku i na kraju romana koji je zamišljen kao odiseja ljudske vrste u SF-sekvencama, ali i kao stvarno putovanje nakraj noći zapadnog čovječanstva. Spram današnjeg društva bez Boga i mitova, podložnom nihilizmu i ispraznosti, koje odbija ostarjeti i patiti, ono buduće što nas očekuje donosi odsutnost svake strasti, gubitak ljubavi i humora...

Michel Houellebecq (1958?) postigao je svjetsku slavu romanima "Širenje područja borbe", "Elementarne čestice" i "Platforma" (svi prevedeni na hrvatski), probudivši francusku književnost iz letargije i blažene samodopadnosti. Kao i njegovog učitelja Balzaca, najviše ga zaokuplja presjek društva kroz pojedinačne svijesti, njihove ideje i sudbine.
Pogledajte sve od autora: Houellebecq, Michel
Pogledajte sve od nakladnika: Litteris, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Svjetska proza i drama / pojedinačni naslovi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno