Čule, Živko: Miroslav Kraljević

Autor: Čule, Živko
Šifra: 936-21-10
Izdavač: Prosvjeta, Zagreb
Godina izdanja: 1992

Dimenzije: 24,50 x 30,50 cm.
Opseg: 112 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.

Brojne reprodukcije u boji.

Monografija jednog od najvećih naših slikara nastala je u suradnji s izdavačkom kućom »Spektar« iz Zagreba, koja započeti posao nije mogla privesti kraju, pa je pripremljene materijale prepustila Izdavačkom poduzeću »Prosvjeta«.
»Prosvjeta« je učinila sve kako bi ova knjiga ugledala svjetlo dana. Međutim, živeći u vremenu kad najveći dio naših savremenika misli samo o postizanju materijalnog standarda, njegovu očuvanju i unapređenju, nije nam uspjelo da ovaj projekt realiziramo onako kako smo to zamislili. Morali smo se pomiriti s postojećim životnim teškoćama s kojima, na žalost, izdavači nikad nisu oskudijevali. Ipak, ova će monografija biti uspješna ukoliko ispuni ciljeve koji su pred nju postavljeni: prvo da da što potpuniju sliku o umjetniku i njegovom djelu; i drugo, da ispuni prazninu nastalu u našoj monografskoj literaturi posvećenoj likovnim stvaraocima. Zbog svega toga ova će knjiga prvenstveno predstavljati poticaj onima, koji svoje znanje o Miroslavu Kraljeviću žele proširiti i upotpuniti na jedan drukčiji način. Autor je kronološki povezao najkarakterističnije dijelove, ili bolje rečeno momente, života i umjetničkog rada Miroslava Kraljevića, gradeći tako svojevrsnu uzlaznu liniju koja prati njegovu kratku karijeru i dočaravajući atmosferu u kojoj je umjetnik živio i radio, a koja je snažno djelovala na njegov umjetnički opus.
Miroslav Mihajlović
Pogledajte sve od autora: Čule, Živko
Pogledajte sve od nakladnika: Prosvjeta, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Umjetnost / likovna umjetnost / monografije / mape hrvatskih autora


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.