Padovan, Ivo (gl.urednik): Medicinski leksikon

Autor: Padovan, Ivo (gl.urednik)
Šifra: 339-19-1
Izdavač: LZ Miroslav Krleža, Zagreb
Godina izdanja: 1990

Dimenzije: 17,50 X 24,50 cm.
Opseg: 1024 stranice.
Uvez: tvrdi, umjetna koža.
Stanje knjige: odlično.

Na kraju knjige: Priručni atlas u boji.

Preuzeto iz Predgovora:

"Ovaj suvremeni, sveobuhvatni Medicinski leksikon jest pregledno multidisciplinarno kolektivno djelo koje su napisala 63 priznata znan­stvenika i stručnjaka iz kliničkih i temeljnih medicinskih znanosti, stomatologije i farmacije. U njemu se nalaze sažeti rezultati medicin­skih znanstvenih istraživanja, dijagnostičkih metoda brojnih bolesti i bolesnih stanja, metoda liječenja te suvremenih načela zaštite i očuva­nja zdravlja.
Leksikon pruža čitatelju potrebno znanje o obliku i gradi čovječjeg organizma, o specifičnom radu njegovih pojedinih organa i sustava, o vanjskim i unutarnjim činiteljima koji mogu ometati njegov normalan rast, razvoj i funkcije te čitatelja upoznaje s temeljnim podacima o zdravlju i bolesti.
Svaka natuknica o bolestima i nenormalnim stanjima jezgrovito je definirana, a u njezinu sklopu navedeni su i način liječenja i upute za hitnu intervenciju u iznenadnim prilikama, kod ozljeda, nezgoda i otro­vanja. Ovo je djelo veoma bogat podsjetnik i savjetnik ne samo liječnicima i ostalim zdravstvenim i srodnim djelatnicima, studentima, bolesnicima i njihovim obiteljima, već i svakom obrazovanom poje­dincu. Ono omogućuje bolje snalaženje u prepoznavanju simptoma bolesti i prihvaćanju liječničkih savjeta.
Redakcija se trudila, gdje god je to bilo moguće, da našu medicinsku terminologiju obogati i narodnim nazivljem premda je bilo nemoguće izbjeći brojne tuđice i posudenice, kao i ustaljene latinske i latinsko-grčke nazive."


Pogledajte sve od autora: Padovan, Ivo (gl.urednik)
Pogledajte sve od nakladnika: LZ Miroslav Krleža, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Enciklopedije / leksikoni


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno