Mayo Clinic I-X

Autor: grupa autora (priredili)
Šifra: 1385-16-10
Izdavač: Medicinska naklada, Zagreb
Godina izdanja: 2005

Dimenzije: 15,50 x 23,00 cm.
Opseg: 2183 stranica u 10 svezaka.
Uvez: meki, plastificiran.
Stanje knjiga: kao nove.

1. Mayo Clinic - O zdravoj težini (Glavni urednik: dr. Donald D. Hensrud)
Tjelesna težina je čimbenik koji utječe na vaš izgled, ali i na vaše zdravlje. Slijedeći savjete iz ove knjige lakše ćete postići i održati tjelesnu težinu koja je najzdravija za vas - smanjit ćete rizik od nastanka bolesti povezanih s prekomjernom tjelesnom težinom.

2. Mayo Clinic - Priručnik za samopomoć (Glavni urednik: Philip T. Hagen)
Priručnik za samopomoć Klinike Mayo sadrži pouzdane, praktične i razumljive informacije o više od 150 najčešćih medicinskih stanja i bolesti. Knjiga je podijeljena u nekoliko poglavlja: hitna stanja, opći simptomi, uobičajeni zdravstveni problemi, posebna stanja, duševno zdravlje, očuvanje zdravlja, zdravlje i radno mjesto i kako učinkovito brinuti o zdravlju. Većina poglavlja u knjizi ima poseban odjeljak "Djeca" u kojem se govori o posebnostima bolesti u dječoj dobi.

3. Mayo Clinic - O glavobolji (Glavni urednik: Jerry W. Swanson)
Gotovo svatko tijekom svoga životnoga vijeka osjeti glavobolju. Ova vam knjiga nudi važne informacije o svladavanju i rješavanju problema glavobolje.

4. Mayo Clinic - O životu s dijabetesom (Glavni urednik: dr. Maria Collazo-Clavell)
Najbolje oružje u borbi protiv dijabetesa je znanje. Ova vam knjiga pruža informacije i upute za uspješno kontroliranje šećera u krvi.

5. Mayo Clinic - O visokom krvnom tlaku (Glavni urednik: Sheldon G. Sheps)
Ova jasno napisana i lako razumljiva knjiga je sve što vam treba da biste izbjegli visoki tlak ili, ako ga imate, da biste ga počeli kontrolirati i živjeti zdravijim životom.

6. Mayo Clinic - O depresiji (Glavni urednik: dr. Keith Kramlinger)
Priručnik o bolesti depresije, jednog od najčešćih medicinskih problema u svijetu, nastao na osnovu iskustva rada liječnika i stručnjaka u Klinici Mayo. U četiri poglavlja izneseni su osnovni pojmovi i postupci liječnja depresije, zatim utjecaj bolesti na posebne skupine - žene, starije osobe, djeca i adolescenti te načini ponašanja spram oboljele osobe. Na kraju knjige je objavljen popis dodatnih izvora informacija te kazalo pojmova.

7. Mayo Clinic - O zdravlju prostate (Glavni urednik: dr. Michael Blute)
Ova je knjiga lako razumljiv i detaljan vodič za prepoznavanje poremećaja vezanih uz prostatu, uključujući i rak. Nudi praktične informacije o tome kako da prostatu održite zdravom.

8. Mayo Clinic - O osteoporozi (Glavni urednik: Stephen Hodgson, M.D.)
Ovaj priručnik će vam pomoći održati kosti zdravima i smanjiti rizik od prijeloma. U ovom priručniku pronaći ćete jasne informacije o osteoporozi i riziku od prijeloma kosti, te mnoštvo praktičnih savjeta za prevenciju i liječenje same bolesti.

9. Mayo Clinic - O kroničnoj boli (Glavni urednik: dr. Jeffrey Rome)
Kronična bol glavni je uzrok patnje, očaja, i onesposobljenosti diljem svijeta. Pogađa muškarce, žene i djecu iz svih društvenih slojeva. Kronična bol može obuhvaćati određeni dio tijela, kao što su glava ili križa ili može obuhvatiti čitavo tijelo. Informirajte se o načinima liječanja i rehabilitacijskim terapijama koje vam mogu pomoći da se osjećate bolje, poboljšate kvalitetu života te ponovo počnete normalno živjeti i raditi.

10. Mayo Clinic - O zdravom starenju (Glavni urednik: dr. med. Edward T. Creagan)
Zdravo starenje ne događa se slučajno. Ova knjiga pruža informacije koje možete primijeniti u uspješnom vođenju procesa starenja i poboljšate kvalitetu vašeg života. Pomoću knjige ćete spoznati: Kako pristupiti procesu starenja, kako se nositi s promjenama izgleda i tjelesnih funkcija, kako zadržati optimističan pogled na život, kako njegovati um i duh, kako voditi financije, kako osigurati najbolju zdravstvenu skrb, kako ostati povezan s obitelji i prijateljima, kako održati nezavisnost, kako znati kad vam je potrebna pomoć, kako osigurati pomoć kad vam je potrebna, gdje možete zatražiti dodatnu pomoć.Pogledajte sve od autora: grupa autora (priredili)
Pogledajte sve od nakladnika: Medicinska naklada, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Medicinske znanosti / popularna medicina


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno