Matematika 1

Autor: Aglić Aljinović, A. et al.
Šifra: 573-19-31
Izdavač: Element, Zagreb
Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 17,00 x 24,00 cm.
Opseg: 456 stranica.
Uvez: meki, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Autori: Andrea Aglić Aljinović, Vladimir Ćepulić, Neven Elezović, Lana Horvat Dmitrović, Ljubo Marangunić, Tomislav Šikić, Ana Žgaljić Keko, Darko Žubrinić, Vesna Županović.

O knjizi:
Ovaj sveučilišni udžbenik rezultat je rada većeg broja autora, djelatnika Zavoda za primijenjenu matematiku Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Ona obuhvaća gradivo kolegija Matematika 1 koji se, prema programu FER-2, predaje u zimskom semestru prve godine studija.

Kolegij ima 6 sati predavanja tjedno, a od akademske godine 2011./2012. uveden je i dodatni sat auditornih vježbi. FER-2 program stupio je na snagu usporedno s usklađivanjem studijskih programa s Bolonjskom deklaracijom i na snazi je od akademske godine 2005./2006.

U kolegiju Matematika 1 se tako, sukladno programu, najvećim dijelom obrađuju osnovne teme matematičke analize te, u nešto manjoj mjeri, linearne algebre. Radi se o gradivu koje se, osim na studiju matematike, obrađuje na svim tehničkim fakultetima, pa vjerujemo da će i mnogi studenti drugih tehničkih fakulteta imati interes za matematičke sadržaje napisane u ovoj knjizi.

Knjiga je koncipirana kao skup od 13 nastavnih tema koje se na nastavi obrađuju po principu: jedna cjelina, jedno poglavlje, jedan tjedan nastave. Tako su i u ovoj knjizi te teme odvojene, iako su matematički međusobno povezane.


Pogledajte sve od autora: Aglić Aljinović, A. et al.
Pogledajte sve od nakladnika: Element, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Prirodne znanosti / matematika


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.