Pamuk, Orhan: Masumiyet Müzesi

Autor: Pamuk, Orhan
Šifra: 424-18-2
Izdavač: Iletişim, Istanbul
Godina izdanja: 2008

Dimenzije: 13,00 x 19,50 cm.
Opseg: 592 stranice.
Uvez: meki, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Knjiga je na turskom jeziku.

Prijevod naslova: Muzej nevinosti.

O knjizi:

Istanbul, godina je 1975. Tridesetogodišnji Kemal, iz imućne obitelji, uoči zaruka s djevojkom iz istog miljea, susreće daleku rođakinju Fusun. Prelijepa osamnaestogodišnja prodavačica budi u njemu vrtlog strasti zapreten u društvu u kojemu je seks izvan braka strogi tabu. Naglo zapaljena iskra zatreperit će i zgasnuti kad Fusun sazna za Kemalove zaruke. Kemal je ne može zaboraviti te ostavlja zaručnicu, ali Fusun je već pošla za drugoga.

Devet dugih godina Kemal s raznim izlikama posjećuje Fusuninu siromašnu obitelj, glumeći velikodušnog rođaka ne bi li je pridobio. Ali Fusunino je srce otvrdnulo. Iz svakog posjeta Kemal donosi pokoju osobnu sitnicu, uspomene koje će skupljati i štovati na tajnom oltaru svoje opsesije. Zbog te riznice postat će predmet ismijavanja u krugu negdašnjih prijatelja iz “visokog društva”. A kad ga napusti i zadnja nada da će postići osobnu sreću, preostat će mu samo njegov muzej, zemljovid društvenih rituala i običaja, mapa jednog slomljenog srca.

"Iza Orhana Pamuka je Nobel i IMPAC Dublin, “Zovem se Crvena” i “Snijeg”, no svoje najbolje romane Pamuk tek piše. Taj dojam prisutan je kod čitanja “Muzeja nevinosti”, romana pisanog između 2001-02. i 2003-08.

Možda je to zbog autorskog sazrijevanja, ali kao da je Pamuk tek s Nobelom dobio krila. Jer “Muzej nevinosti” novi je vrhunac jednog od najznačajnijih suvremenih pisaca, koji poput literarnog Kolosa stoji na mjestu “dodira svjetova”, sekularnog Zapada i islamističkog Istoka."
Pogledajte sve od autora: Pamuk, Orhan
Pogledajte sve od nakladnika: Iletişim, Istanbul
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Književnost na stranim jezicima / ostali jezici


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno