Pattison, Eliot: Mantra lubanje

Autor: Pattison, Eliot
Šifra: 1259-18-26
Izdavač: Algoritam, Zagreb
Godina izdanja: 2003

Dimenzije: 15,50 x 24,00 cm.
Opseg: 397 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Prevela s engleskoga: Morana Zibar.

O knjizi:

Triler novinara Eliota Pattisona iznimka je i prvijenac u lijepoj književnosti po tome što se koristi budizmom, odnosno dharmom, osnovnim budističkim učenjem, kako bi upravo s te strane spoznao jedan drugi put iz gotovo bezizlaznih situacija. Takva događanja pisac je smjestio u suvremeni Tibet, u logor s tibetanskim političkim uznicima, među koje dospijeva i Shan, kineski istražitelj, a ne zna se zapravo zbog čega. Njemu će zatočeni budistički svećenici pomoći da opstane na životu, a zbiljska zaštita će doći putem duhovne znanosti, odnosno mantri koje će ih pratiti. Iznenadan događaj mijenja tijek radnje. Kada Kinezi pronađu svoga državnog tužitelja mrtvog, postaje razvidno da bi u istrazi mogao pomoći upravo Shan, kojemu je to bila dužnost u Pekingu. Uzbudljiva radnja, puna napetosti zbog sučeva sučeljavanja dvaju svjetova, odiše gotovo nestvarnim ozračjem. Tako je pisac političku pozadinu okrunio moralnim stavom i ukazao na neuništivost kulture u oporom kineskom okruženju.


Pogledajte sve od autora: Pattison, Eliot
Pogledajte sve od nakladnika: Algoritam, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Svjetska proza i drama / pojedinačni naslovi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.