Burnett, F. H.: Mali lord

Autor: Burnett, F. H.
Šifra: 1233-18-4
Izdavač: Znanje, Zagreb
Godina izdanja: 1985

Dimenzije: 11,50 x 19,50 cm.
Opseg: 168 stranica.
Uvez: meki, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

S engleskog prevela Blanka Pečnik-Kroflin.

O knjizi:

Roman Mali lord Fauntleroy englesko-američke spisateljice Frances Hodgson Burnett (1849-1924) priča je o američkom dječaku Cedricu koji nakon smrti oca Engleza iznenadno postaje nasljednik plemićke titule i imanja u Engleskoj, te u pratnji svoje majke Amerikanke odlazi u Englesku k zločestom, mrzovoljnom t sebičnom djedu, starom engleskom grofu. Kroz niz dogodovština i neočekivanih obrata u romanu pratimo kako će plemenito, hrabro, nevino i dobro srce malog lorda preobratiti okrutno srce staroga grofa i donijeti dobro mnogim stanovnicima grofovije.

Roman je prvotno počeo izlaziti u nastavcima u časopisu St. Nicholas 1865. godine. Postigao je golem uspjeh i već iduće godine bio objavljen u knjižnom obliku. Ubrzo je objavljen i u Engleskoj i drugim zemljama Europe, te je do danas preveden na dvadesetak jezika i objavljen u nekoliko milijuna primjeraka diljem svijeta. Uslijedile su i brojne kazališne i filmske prerade.


Pogledajte sve od autora: Burnett, F. H.
Pogledajte sve od nakladnika: Znanje, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Dječja i omladinska literatura / pojedinačni naslovi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.