Blanchard, Olivier: Makroekonomija

Autor: Blanchard, Olivier
Šifra: 184-21-82
Izdavač: Mate; Zagrebačka škola ekonomije i managementa, Zagreb
Godina izdanja: 2011

Puna knjižarska cijena: 514,00 kn

Naša cijena

288,00 kn
360,00 kn

Vaša ušteda: 226,00 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 21,00 x 26,00 cm.
Opseg: 663 stranice.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: kao nova.

Najnovije 5. nadopunjeno i obnovljeno izdanje!

NAJPOZNATIJI SVJETSKI UDŽBENIK IZ MAKROEKONOMIJE!


Preuzeto s internetske stranice izdavača:

Ono što makroekonomiju čini uzbudljivom jest važnost koju daje svjetskim zbivanjima; od uvođenja eura u Zapadnoj Europi, velikog američkog deficita tekućeg računa do ekonomskog uspona Kine. Ti događaji – i mnogi drugi – opisani su u ovoj knjizi, i to ne u obliku zabilješke pri dnu stranice, već u glavnom tekstu ili u iscrpnim okvirima knjige.


Kratak sadržaj:

OSNOVE:
- Uvod (Putovanje oko svijeta, Putovanje knjigom)
- Kratki rok (Tržište dobara, Financijska tržišta, Tržište dobara i financijska tržišta: model IS-LM)
- Srednji rok (Tržište rada, Sva tržišta promatrana zajedno: model AS-AD, Prirodna stopa nezaposlenosti i Phillipsova krivulja, Inflacija, gospodarska aktivnost i nominalni rast novca)
- Dugi rok (Činjenice o rastu, Štednja, akumulacija kapitala i proizvodnja)
- Tehnološki napredak i rast (kratki, srednji i dugi rok)

PROŠIRENJA:
- Očekivanja (Očekivanja: osnovni alati, Financijska tržišta i očekivanja, Očekivanja, Osobna potrošnja i investicije, Očekivanja, Proizvodnja i ekonomska politika)
- Otvoreno gospodarstvo (Otvorenost na tržištu dobara i na financijskim tržištima, Tržište dobara u otvorenom gospodarstvu, Proizvodnja, kamatna stopa i devizni tečaj, Tečajni režimi)
- POREMEĆAJI (Depresije i krize, Visoka inflacija)
- Povratak ekonomskoj politici (Treba li ograničiti nositelje politike?, Sažetak monetarne politike, Sažetak fiskalne politike, Završna riječ: priča o makroekonomiji)
- Globalna kriza

O. Blanchard, profesor na MIT-ju, ovom je knjigom u potpunosti ispunio svoje ciljeve: približio je čitatelju najnovija makroekonomska zbivanja i cjelovit uvid u makroekonomiju. Zbog toga, ova knjiga slovi kao vrhunski udžbenik za obrazovanje na svom području. Makroekonomija je nezaobilazno štivo za studente koji moraju produbiti svoje razumijevanje suvremenih ekonomskih procesa, već isto tako i sjajno štivo za sve obrazovne laike koji žele razumjeti svijet oko sebe iz perspektive vrhunskog stručnjaka za makroekonomska pitanja.Knjiga kao nova!Pogledajte sve od autora: Blanchard, Olivier
Pogledajte sve od nakladnika: Mate; Zagrebačka škola ekonomije i managementa, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Društvene znanosti / ekonomija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.