Marquez, Gabriel Garcia: Ljubav u doba kolere

Autor: Marquez, Gabriel Garcia
Šifra: 99-20-14
Izdavač: VBZ, Zagreb
Godina izdanja: 2018

Puna knjižarska cijena: 119,00 kn

Naša cijena

64,00 kn
80,00 kn

Vaša ušteda: 55,00 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 13,60 x 20,00 cm.
Opseg: 390 stranica.
Uvez: meki, plastificirani; s preklopom.
Stanje knjige: odlično.

Knjiga izgleda kao nova!

Prevela sa španjolskog: Tamara Horvat Kanjera.

Preuzeto s korica:


Florentino Ariza čekao je više od pola stoljeća kako bi ponovio zakletvu svoje vječne vjernosti i besmrtne ljubavi Fermini Dazi, svojoj ljubavi iz mladenačkih dana, koja ga je nakon duge i osujećene ljubavi već jedanput odbila i udala se za drugoga.
A otada - puni pedeset i jednu godinu, devet mjeeci i četiri dana - Florentino Ariza nije prestao misliti na nju nijedan tren...

"Ljubav u doba kolere" (1985.) nepatvorena je ljubavna priča. Florentino Ariza, Fermina Daza, Juvenal Urbino, Jeremiah de Saint-Amour, Hildebranda Sanchez i mnogi drugi prolazni likovi ovog romana obilježeni su tim čudesnim i zanosnim svojstvom prispodobivim samo ljudskim bićima - ljubavlju.

Osnovna priča o neutaživoj i besmrtnoj ljubavi Florentina Arize prema Fermini Dazi tka fabulu romana od trenutka njihova upoznavanja u ranoj mladosti sve do bajkovitog kraja na izmaku života. Kao i svaka velika ljubav, i ova je tragična, i sentimentalna, i snažna, i poetična, no piščeva istančana ruka izvući će je iz stereotipije ljubavnog obrasca neprestano nas iznenađujući nekim drugim i drugačijim epizodama. Osnovno je piščevo sredstvo izniman osjećaj za humoristično, komično i šaljivo na gotovo svakom koraku, pa čak i u najpatetičnijim i najpotresnijim scenama. Taj nenadmašivi osjećaj za duhovito pretaoa se s jednako pronicljivim osjećajem za detalj.

Ovo je svakako jedan od najljepših romana posvećen bezgraničnoj staračkoj ljubavi, a na određen način i oda bračnoj ljubavi sa svim njezinim poteškoćama, dosadama, nepodnošljivostima i s onom beskonačnom privrženošću što se rađa iz zajednički proživljenih godina.Pogledajte sve od autora: Marquez, Gabriel Garcia
Pogledajte sve od nakladnika: VBZ, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Svjetska proza i drama / pojedinačni naslovi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno