Početna Knjige Ljekovito bilje Ljekovito bilje i njegova upotreba u bolesti

Ljekovito bilje i njegova upotreba u bolesti

Autor: Migic, Ivan
Šifra: 171-19-58
Izdavač: Lidija ljekovito bilje, Zagreb
Godina izdanja: 1940

Dimenzije: 16,00 x 23,00 cm.
Opseg: 176 stranica + 26 tabela u boji.
Uvez: tvrdi, impregnirana tiskarska svila; sa zlatotiskom na korici i hrptu.
Stanje knjige: vrlo dobro, s patinom vremena; popustio uvez.

Godina nije navedena, oko 1940.

Prošireno izdanje.

Bogato ilustracijama u boji.

Iz predgovora:
Pomoću neotrovnog, ljekovitog bilja, čistimo iz tijela sve one loše tvari, koje su se u njem kroz dulje vremena sabrale. Tijelo naime, nije te suvišne, često škodljive tvari, kroz znojenje, disanje ili putem mokraće, stolice itd. dovoljno izlučivalo, pa su se iste sle-gle na pojedine organe u nutrini tijela kao npr. oko želudca, plućiju, crijeva, mozga, srca, bubrega, jetara itd. i tu prouzrokovale smetnje i boli. Naravski, da se kod nekoga nakupilo manje, kod dru­goga više tih tvari, prema čemu će jedan trebati dulje, a drugi kraće vrijeme, dok se bolesti, odnosno tih tvari iz tijela riješi. Bilinskim liječenjem ne samo da se tijelo od tih tvari sve to više čisti; ono ga i jača a i čini otpornim protiv raznim opasnim i kroničnim bolesti­ma, pogotovo onima, koje se pojavljuju pod starost.
Bilinske čajeve korisno je stoga češće piti - dakle i onda kada smo još zdravi - da zlu predusretnemo, ne čekajući dok nastane prijeka nužda, pogotovo onda, kada se ne osjećamo dobro, dakle u početku razvijanja stanovite bolesti.
I tako su biljke upotrebljavali sa velikim iskustvom kao pouz­dan lijek pri svakoj bolesti, pa i u današnje moderno doba ima više i primitivnih i školovanih ljudi, koji traže u biljkama lijeka svojoj bolesti.


Pogledajte sve od autora: Migic, Ivan
Pogledajte sve od nakladnika: Lidija ljekovito bilje, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Ljekovito bilje


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno