Početna Knjige Umjetnost povijest umjetnosti Larousse - Povijest umjetnosti

Frontisi, Claude (urednik): Larousse - Povijest umjetnosti

Autor: Frontisi, Claude (urednik)
Šifra: 125-18-1
Izdavač: Veble Commerce, Zagreb
Godina izdanja: 2003

Puna knjižarska cijena: 590,00 kn

Naša cijena

380,00 kn

Vaša ušteda: 210,00 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 23,00 x 29,00 cm.
Opseg: 515 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: kao nova.

Bogato opremljeno fotografijama i reprodukcijama u boji.
Tisak na kvalitetnom sjajnom papiru.

Iz knjige:

Umjetmost ne poznaje prirodne granice, ni geografske, niti vremenske. Njena se izvorišta, njeno postojanje i širenje isprepliću s onima ljudskih društava. Tijekom vremena, izmičući normi bila je sve više dominantna. Sve su više rasle njena važnost i samostalnost, te njime i njeno značenje unutar kultura, kod vjerskih predstavnika i središta moći, a istodobno se povećavao, katkada do krajnosti, njen utjecaj na trgovačke razmjene. Te pojave, premda raznolike, promjenjive i teško zadržive u sve propusnijim granicama, ipak pronalaze svoj zajednički nazivnik u simbolici oblika i znakova.

S korica:
Vizualna povijest umjetnosti predstavlja kroz 1000 djela razvoj umjetnosti Zapada, od antike do naših dana, u slikarstvu, kiparstvu i arhitekturi.
U tom idealnom muzeju, čitatelj prelazi svaku duplericu kao da se radi o dvorani posvećenoj nekom umjetničkom krugu, pokretu, stilu, tehnici, umjetniku. Može birati hoće li se kretati po svojoj želji, svojemu interesu, ili će pak slijediti organizirano vođenje od stranice do stranice. Razna djela koja ilustriraju pojedinu temu otvaraju međusoban dijalog, podcrtan komentarom koji istodobno tumači smisao djela.
Vizualna povijest umjetnosti podijeljena kronološki na velika razdoblja što ih određuju istodobno stilski i povijesni rezovi: antika, srednji vijek, renesansa, itd..., a završava mnogim umjetničkim revolucijama XX. stoljeća. Svaki je dio popraćen uvodom koji smješta umjetnost u njen povijesni i društveni kontekst usporednom kronologijom.
Djelo pokazuje koliko je umjetničko stvaralaštvo istodobno neodvojivo i različito od doba u kojem je nastalo: drugim riječima kako se ono u njemu artikulira. Ono također podsjeća na sličnosti, premda ih dijele stoljeća, između nekih umjetnika: Velazquez i Picasso, Rembrandt i Bacon...
Sveučilišni profesor Claude Frontisi predaje povijest suvremene umjetnosti u Parizu X-Nanterre. Zajedno sa svojim timom odlučio je na vrlo pristupačan način podijeliti s čitateljima svoju ljubav prema umjetnosti i svoje poimanje umjetnosti.Pogledajte sve od autora: Frontisi, Claude (urednik)
Pogledajte sve od nakladnika: Veble Commerce, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Umjetnost / povijest umjetnosti


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.