Početna Humanističke znanosti sociologija / antropologija Kvaliteta života u novostambenim naseljima

Svirčić Gotovac, A; Zlatar, J. (ured.): Kvaliteta života u novostambenim naseljima

Autor: Svirčić Gotovac, A; Zlatar, J. (ured.)
Šifra: 48-19-28
Izdavač: Institut za društvena istraživanja, Zagreb
Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 16,50 x 23,50 cm.
Opseg: 191 stranica.
Uvez: meki, plastificirani.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Kvaliteta života u novostambenim naseljima i lokacijama u zagrebačkoj mreži naselja.

Tekstovi na hrvatskom i engleskom jeziku.

O knjizi:

Knjiga pod nazivom "Kvaliteta života u novostambenim naseljima i lokacijama u zagrebačkoj mreži naselja" (The Quality of Living in New Housing Estates in the Settlement Network of Zagreb) nastala je kao rezultat istoimenog projekta financiranog od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (2013.-2015.), te u sklopu tzv. programskih sredstava na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu (IDIZ).

Istoimeno terensko i anketno istraživanja provedeno je u proljeće 2014. godine i za osnovni cilj imalo je nastavak dugogodišnjih istraživanja (od 1970-ih godina) o kvaliteti života koje je IDIZ provodio u grupi za sociologiju sela, grada i prostora. Također je pristup provedenog istraživanja bio osim, nastavka i komparacije, prilagoditi i modificirati najvažnije elemente kvalitete života novom tranzicijskom kontekstu u kojem se Hrvatska nalazi već više od dva desetljeća i u kojem je doživjela značajne promjene na svim poljima života.

Segment kvalitete života i stanovanja je zbog prijelaza na tržišnu ekonomiju i privatno vlasništvo doživio velike promjene posebno u domeni socijalnog stanovanja, javnog vlasništva i javne infrastrukture koji su evidentno postali najugroženiji. U prilog tome govore i rezultati istraživanja predstavljeni u nastavku knjige. Stoga je bilo potrebno istražiti upravo trenutne uvjete života stanovnika u novim i novoizgrađenim (od 1990-ih godina) stanovima i naseljima te također istaknuti njihove prednosti i nedostatke.


Pogledajte sve od autora: Svirčić Gotovac, A; Zlatar, J. (ured.)
Pogledajte sve od nakladnika: Institut za društvena istraživanja, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / sociologija / antropologija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.