Početna Knjige Domaćinstvo kuharice / prehrana Kuharski leksikon za ugostitelje

Duch, Karl: Kuharski leksikon za ugostitelje

Autor: Duch, Karl
Šifra: 392-20-3
Izdavač: Epoha, Zagreb; Interpress, Beograd
Godina izdanja: 1969

Dimenzije: 21,00 x 14,00 cm.
Opseg: 873 stranice.
Uvez: tvrdi, platneni, sa zlatotiskom.
Stanje knjige: vrlo dobro; s patinom vremena.

Sadržaj:

- Umaci
- Juhe
- Hladna predjela
- Topla predjela
- Jela od jaja
- Ribe
- Meso
- Perad
- Divljač
- Hladna jela
- Povrće
- Prilozi
- Garniture
- Salate
- Slatka jela
- Pikantni zalogaji

Nazivi jela na hrvatskom, francuskom i njemačkom jeziku.

Riječ autora:

Ovo novo izdanje Kuharskog leksikona za ugostitelje temeljito je preuređeno i prošireno na temelju stečenog iskustva. Promet stranaca stavlja uvijek nove zahtjeve na ugostiteljstvo, dok s druge strane nedostatak radnog osoblja, skraćenje radnog vremena i neizbježna racionaliza­cija, sve više otežavaju mogućnost da se zadovolje pove­ćani zahtjevi gostiju. Ja sam se pri ponovnom sastavljanju svog leksikona rukovodio tim razlozima i nastojao napisati stručnu knjigu koja će biti neka vrsta priručnika za ku­hinjsko osoblje.

Dakle ova knjiga sadržava popis jela koji obuhvaća sva stručna područja internacionalne i bečke kuhinje. Zastarjeli recepti, koji zahtijevaju komplicirano i dugotrajno pripre­manje i neobičan materijal, s izuzetkom nekih jela klasične kuhinje, nisu uvršteni u knjigu.

Ovaj leksikon je ujedno priručnik za poslužno osoblje. Kratko sastavljena objašnjenja za jela na njemačkom, francuskom, engleskom i talijanskom jeziku omogućuju i osobama koje slabo poznaju te jezike da mogu dati kuli­narsko objašnjenje.

Ovo se djelo može označiti i kao stručni vodič za sve pripadnike ugostiteljske struke. Mnogobrojne stručne primjedbe kojima djelo obiluje daju kuharskim uputama veću vrijednost. Kao dodatak naći ćete upute, s odgovara­jućim komentarom, za sastav punovrijednih jela u hotelima, restauracijama i u drugim ugostiteljskim objektima. Spomenute upute izdao je »Svjetski savez udruženja kuhara« i one su važne za suvremenu prehranu i suvremeno vođenje kuhinje. Uvod u dijetnu prehranu također je nanovo obrađen...


Pogledajte sve od autora: Duch, Karl
Pogledajte sve od nakladnika: Epoha, Zagreb; Interpress, Beograd
Pogledajte sve iz područja: Domaćinstvo / kuharice / prehrana


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno