Singer, Mladen et al.: Kriminologija

Autor: Singer, Mladen et al.
Šifra: 98-20-26
Izdavač: Nakladni zavod Globus, Zagreb
Godina izdanja: 2002

Puna knjižarska cijena: 250,00 kn

Naša cijena

85,00 kn
100,00 kn

Vaša ušteda: 165,00 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 16,00 X 24,00 cm.
Opseg: 736 stranica.
Uvez: meki, plastificiran.
Stanje knjige: vrlo dobro; prvih šest stranica u gornjem dijelu knjige je bilo izloženo vlazi i malo su valovite.


III. izdanje.

O knjizi:

Potreba za III. izdanjem "Kriminologije" potvrda je njene prihvaćenosti kako od strane dodiplomske i postdiplomske nastave na Sveučilištu i visokim učilištima, tako i od strane znanstvenih djelatnika, istraživača i brojnih praktičara zainteresiranih za ovu specifičnu materiju.

Kao koautori ovog, izmijenjenog i dopunjenog izdanja pojavljuju se dr.sc. Irena Cajner Mraović i dr.sc. Irma Kovčo Vukadin, docenti na predmetu Kriminologija i Maloljetnička delinkvencija na Visokoj policijskoj školi Policijske akademije MUP-a RH u Zagrebu.

Izmjene i dopune učinjene u ovom izdanju izraz su potrebe da se čitalac upozna s novim znanstvenim istraživanjima napodručju kriminologije s posebnim naglaskom na istraživanja koja su u našoj zemlji provođena tijekom posljednjeg desetljeća. Ukazala se također potreba da se različiti teorijski pristupi objašnjenju kriminalnog ponašanja upotpune novijim znanstvenim prilozima različitih autora.

Odgovarajuće izmjene i dopune u odnosu na I. i II. izdanje učinjene su u poglavljima koja se odnose na opseg, kretanje i strukturu kriminaliteta, dob i spol delinkvenata, kriminalitet mladih, kriminalni povrat, žrtve kriminaliteta i politiku suzbijanja kriminaliteta.

Podaci o kretanju broja prijavljenih, optuženih i osuđenih osoba, vrsti počinjenih kaznenih djela, teritorijalnoj rasprostranjenosti kriminaliteta i kriminaliteta maloljetnika u Hrvatskoj dopunjeni su podacima za razdoblje do 31. prosinca 1999. godine, te je tako omogućen uvid u aktualno stanje kriminaliteta na području naše zemlje.Pogledajte sve od autora: Singer, Mladen et al.
Pogledajte sve od nakladnika: Nakladni zavod Globus, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Društvene znanosti / pravo


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.