Boban, Ljubo: Kontroverze iz povijesti Jugoslavije

Autor: Boban, Ljubo
Šifra: 62-18-27
Izdavač: Školska knjiga; Stvarnost, Zagreb
Godina izdanja: 1987

Dimenzije: 17,50 x 24,00 cm.
Opseg: 453 stranice.
Uvez: tvrdi, platneni s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: odlično.

Kontroverze iz povijesti Jugoslavije, I. dio.

Dokumentima i polemikom o temema iz novije povijesti Jugoslavije.

S OVITKA:
Ova knjiga obuhvaća priloge razli­čitog obilježja: dokumente, raspra­ve, članke i polemike. Dijelom su to već objavljeni prilozi, mjestimično dopunjeni novim historiografskim podacima i rezultatima, a dijelom su to nove polemičke rasprave. Pri­lozi su podijeljeni u tri cjeline. Prvu cjelinu čine prilozi iz vremena građanske Jugoslavije. Prilozi iz drugog dijela obuhvaćaju proble­matiku građanskih snaga u Hrvats­koj u vrijeme rata, te omogućuju da se ta problematika šire sagleda, naročito s obzirom na utjecaj međunarodnih faktora, napose bri­tanske politike. Treći dio sadrži po­lemičke rasprave o različitim pitanjima iz razdoblja građanske Ju­goslavije te oslobodilačkog rata i socijalističke revolucije.

Unatoč raznolikosti ovi prilozi či­ne cjelinu i omogućavaju sagleda­vanje niza problema iz povijesti građanske Jugoslavije i oslobodi­lačkog pokreta, čineći velik dopri­nos historiografskoj kritici.Pogledajte sve od autora: Boban, Ljubo
Pogledajte sve od nakladnika: Školska knjiga; Stvarnost, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / područje bivše jugoslavije / tito


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.