Boban, Ljubo: Kontroverze iz povijesti Jugoslavije II

Autor: Boban, Ljubo
Šifra: 117-22-18
Izdavač: Školska knjiga; Stvarnost, Zagreb
Godina izdanja: 1989

Dimenzije: 17,00 x 24,00 cm.
Opseg: 442 stranice.
Uvez: tvrdi, platneni, s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: odlično.

Knjiga 2.

Biblioteka Povijesna istraživanja.

Drugo izdanje.


Dokumentima i polemikom o temama iz novije povijesti Jugoslavije.

Ova knjiga obuhvaćaju priloge različitog obilježja: dokumente, rasprave, članke i polemike. Dijelom su to već objavljeni prilozi, mjestimično dopunjeni novim historiografskim podacima i rezultatima, a dijelom su to nove polemičke rasprave.

Preuzeto s ovitka:

Ljubo Boban rođen 10. 5. 1933. u Solinu. Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (povijesna gru­pa) 1959. Do kraja 1963. bio na spe­cijalizaciji u Institutu društvenih nauka u Beogradu. Asistent na Ka­tedri za povijest naroda SFRJ na Filozofskom fakultetu u Zagrebu postao je u prosincu 1963. Na istom Fakultetu doktorirao je u travnju 1964. Ujesen iste godine izabran je za docenta na Katedri za povijest naroda SFRJ, godine 1971. za izvanrednog a 1975. za redovnog profesora. Od 1968. šef je Katedre. U veljači 1971. izabran je za vršio­ca dužnosti direktora, a u travnju 1972. za direktora Instituta za hrvatsku povijest Sveučilišta u Za­grebu. Neko vrijeme vršilac je duž­nosti direktora Centra za povijesne znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Za izvanrednog člana Jugoslavenske akademije znanosti i umjetnosti izabran je 1975, a za redovnog čla­na 1986.Pogledajte sve od autora: Boban, Ljubo
Pogledajte sve od nakladnika: Školska knjiga; Stvarnost, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / područje bivše jugoslavije / tito


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.