Početna Knjige Flora i fauna agronomija Crna i ružičasta vina

Zoričić, Milorad: Crna i ružičasta vina

Autor: Zoričić, Milorad
Šifra: 490-22-57
Izdavač: Gospodarski list, Zagreb
Godina izdanja: 1998

Dimenzije: 14,00 x 20,00 cm.
Opseg: 157 stranica.
Uvez: meki, kartonski; s preklopom.
Stanje knjige: odlično, korice s patinom vremena; na naslovnoj stranici nalazi se posveta napisana kemijskom olovkom.

Bibilioteka Obitelj i gospodarstvo; 9.

Uvod:
Proizvodnja crnih i ružičastih vina značajan je segment ukupne proizvodnje vina u Hrvatskoj, posebice u nekim vinogorjima primorske Hrvatske. Ova knjiga pisana je s ciljem da se u toj proizvodnji učine kvalitetni pomaci, s obzirom na specifičnost pojedinih značajnih postupaka (maceracija i remontaža masulja), koji bitno utječu na vrsnost crnih vina. U knjizi govorim o specifičnim sastojcima crnog vina polifenolima (bojila i tanini) i ostalim sastojcima koji pridonose aromi, punoći i robusnosti crnih vina, zatim o cjelokupnom tehnološkom postupku proizvodnje crnih i ružičastih vina (klasični postupak, karbonska maceracija, autovinifikatori), slijedi opis hrvatskih crnih vina, barik vina, a posebno poglavlje obraduje proizvodnju rakije komovice, droždenke i travarice.
Ova je knjiga namijenjena onima koji danas proizvode crna i ružičasta vina radi prodaje i onima koji
to rade za svoje potrebe. I jedni i drugi naći će praktične odgovore na mnoga pitanja, jer samo upućeniji mogu sigurno i uspješno upravljati složenim procesima proizvodnje crnih vina.



Pogledajte sve od autora: Zoričić, Milorad
Pogledajte sve od nakladnika: Gospodarski list, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Flora i fauna / agronomija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.