Početna Knjige Umjetnost likovna umjetnost katalozi Katarina Velika - carica svih Rusa

Katarina Velika - carica svih Rusa

Šifra: 279-22-2
Izdavač: Galerija Klovicevi dvori, Zagreb
Godina izdanja: 2018

Dimenzije: 22,00 x 28,00 cm.
Opseg: 344 stranice.
Uvez: meki, plastificirani; s preklopom.
Stanje knjige: kao nova.

Iz Državnog muzeja Ermitaž.

12. travnja – 29. srpnja 2018.; Galerija Klovićevi dvori.

Povodom obilježavanja 50. obljetnice prijateljstva gradova St. Peterburga i Zagreba Galerija Klovićevi dvori priredila je veliku izložbu djela iz jednog od najvećih svjetskih muzeja – Muzeja Ermitaž iz St. Peterburga.

Koncept izložbe za Klovićeve dvore rezultat je zajedničke suradnje stručnjaka iz Muzeja Ermitaž i Galerije Klovićevi dvori. Kustosice izložbe: Natalia Bakhtareva, Iva Sudec Andreis, Danijela Marković.

Izložba o vladavini jedne od najmoćnijih žena u povijesti, carici Katarini II. (1729.-1796.) koncipirana je posebno za izložbene prostore Galerije Klovićevi dvori, koja će dati presjek kroz to jedinstveno razdoblje ruske povijesti prikazujući caričine osobne predmete, predmete iz svakodnevnog života, vladanja te umjetnička djela koje je prikupljala kao strastvena kolekcionarka i time utemeljila jednu od najvećih i najvažnijih zbirki svijeta. Izložba će uvodno predstaviti Muzej Ermitaž i St. Peterburg onoga doba (kontekst izložbe i razdoblje – Rusija i Europa u Katarinino vrijeme, europski vladari koji su vladali u isto vrijeme i slično), a potom kroz nekoliko zanimljivih tema ispričati priču o Katarini.



Pogledajte sve od nakladnika: Galerija Klovicevi dvori, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Umjetnost / likovna umjetnost / katalozi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.