Karavana prijateljstva

Autor: Sekelj, Tibor
Šifra: 1020-19-45
Izdavač: Epoha, Zagreb
Godina izdanja: 1965

Dimenzije: 14,50 x 20,00 cm.
Opseg: 249 stranica.
Uvez: tvrdi, platneni, sa zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Biblioteka Globus.

Brojne crno-bijele fotografije i fotografije u boji.

Preuzeto s korica:
Autor ove knjige - koji je prošao već mnoge zemlje svijeta i napisao o svojim putovanjima nekoliko knjiga - organizirao je 1961. putovanje kroz istočni dio Afrike i nazvao taj put »Ka­ravanom prijateljstva«. U ekspediciji su bila četiri Jugoslavena, dva Po­ljaka, jedna Engleskinja i jedan Švi­carac, a prošla je, u otprilike godinu da­na, kroz Egipat, Sudan, Etiopiju, Ke­niju i Tanganjiku, prevalivši oko 23.000 kilometara.
Na tom putu autor je bilježio svoja zapažanja, neposredno onako kako ih je doživljavao u bezbrojnim kontakti­ma s ljudima i događajima što ih je ekspedicija sretala na svom putova­nju. A upravo to, neposredno bilje­ženje dojmova čini ovu knjigu izvanre­dno vrijednom i zanimljivom. Autor se, međutim, ne zadovoljava samo s »fotografiranjem« sadašnjeg stanja ne­go pravi i obilne »izlete« u historiju afričkih naroda, što čini knjigu još interesantnijom i pridonosi još boljem razumijevanju dinamike današnjeg ži­vota i stremljenja afričkih naroda.
Na kraju treba još jednom naglasiti da je »Karavana prijateljstva« krenu­la iz naše zemlje i da je u njoj bio pre-težan broj Jugoslavena. Ova zanimljiva knjiga upoznat će našeg čitaoca s najrazličitijim oblicima života današnje Afrike.
Fotografije reproducirane u knjizi potječu odreda od samog autora.Pogledajte sve od autora: Sekelj, Tibor
Pogledajte sve od nakladnika: Epoha, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Putopisi / vodiči / monografije / svijet


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno