Novak Markovič, Olga: Jugoslavenska kuhinja
Autor:
Novak Markovič, Olga
Šifra: 39-22-20
Izdavač: Cankarjeva založba, Ljubljana; Prosvjeta, Zagreb
Godina izdanja: 1983
Opseg: 207 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.
Bogato ilustrirano u boji.
Sa 367 recepata i 131 slikom u boji.
Bogat fond narodnih jela čini naime važan dio općekulturne baštine naših naroda, čijem je očuvanju i njegovanju izdavač žellio dati svojevrstan vlastiti doprinos u obliku ove knjige o kulturi prehrane jugoslavenskih naroda.
Iz sadržaja:
- Hladna predjela
- Juhe i čorbe
- Topla predjela
- Ribe, rakovi, školjke, žabe
- Glavna jela od mesa
- Jela na žaru i na ražnju
- Prilozi, variva i salate
- Slatkiši
Pogledajte sve od autora:
Novak Markovič, Olga
Pogledajte sve od nakladnika: Cankarjeva založba, Ljubljana; Prosvjeta, Zagreb
Pogledajte sve iz područja:
Domaćinstvo / kuharice / prehrana