Početna Knjige Književnost poezija Job s drugima: pjesme 1950. - 1994.

Ricov, Joja: Job s drugima: pjesme 1950. - 1994.

Autor: Ricov, Joja
Šifra: 372-18-86
Izdavač: Meditor, zagreb
Godina izdanja: 1998

Dimenzije: 14,00 x 20,50 cm.
Opseg: 430 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.


O autoru:

Joja Ricov jedan je od najproduktivnijih hrvatskih književnika koji je na svom putu za pravo stvaranja prošao kroz pravu kalvariju. Ricov je rodom iz Kali s otoka Ugljana, a iza sebe ima opus od preko četrdeset objavljenih djela raznovrsne umjetničke i književne riječi. Ovaj pjesnik, likovni i književni kritičar, esejist, dramski pisac, publicist, antologičar, prevoditelj, fonetik i predavač slavistike zbog svoje domoljubne riječi i želje da govori glasno i istinito o sudbini svoga naroda bio je progonjen i zlostavljan od strane talijanskih okupatora, nacista te nadasve jugoslavenskih komunista.

Osim u stručno-umjetničkim krugovima ovaj autor relativno je nepoznat jer je zbog svojih opredjeljenja bio prešućivan te ni jedna njegova knjiga (pjesme, kritika i drama) nije nigdje prikazana ili predstavljena
.





Pogledajte sve od autora: Ricov, Joja
Pogledajte sve od nakladnika: Meditor, zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / poezija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.