Conte, Arthur: Jalta ili podjela svijeta

Autor: Conte, Arthur
Šifra: 73-21-49
Izdavač: Matica Hrvatska, Zagreb
Godina izdanja: 1968

Naša cijena

36,00 kn
45,00 kn

| € 4,78
€ 5,97

Fiksni tečaj: 1 € = 7,53450 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 13,50 x 20,00 cm.
Opseg: 290 stranica.
Uvez: tvrdi, kartonski; s plastifiicranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Biblioteka Svjetski uspjesi.

Preveo s francuskoga: Ivo Klarić.

U posljednje vrijeme naročito se mno­go govori o oživljavanju blokovske politike i nagađa se o podjeli in­teresnih sfera između svjetskih super-sila. Tim povodom često je spominjana konferencija u Jalti, na kojoj su na­vodno Amerika, Sovjetski Savez i En­gleska raspravile neke bitne probleme u vezi sa svojim budućim utjecajima na pojedinim područjima svijeta, pa je bez poznavanja ovih činjenica ne­moguće dalje pratiti događaje u po­sljednjih dvadesetak godina. Koliko u svemu tome ima istine, što je uistinu bilo raspravljano i dogovoreno u Jalti i u kakvoj atmosferi je održana spo­menuta važna konferencija? Odgovore na ovo i još mnoga druga pitanja čitaoci će naći u knjizi JALTA ili PODJELA SVIJETA, a u pogovoru koji je napisao Ive Mihovilović moći će pročitati rezultate najnovijih otkrića i istraživanja u vezi s tom problemati­kom.
Autor ove knjige, Arthur Confe (ro­đen 1920. u Salsesu, Istočni Pirineji, u obitelji skromnog vinogradara) za­vršio je koledž u Perpignanu i studirao književnost u Montpelieru. Bio je dulje vremena na visokim političkim položa­jima kao ministar, a zatim predsjednik Skupštine ujedinjene Zapadne Evrope, francuski delegat u Savjetodavnoj skup­štini Evropskog vijeća, u Organizaciji Ujedinjenih naroda i u Parlamentarnoj uniji. Više je puta obavljao misiju spe­cijalnog ambasadora. U sklopu francuske Narodne skupštine bavio se problemima  razvitka zemlje.
Naročiti je odjek imala njegova stu­dija o veličini i zabludama Atlantskog saveza.
Djelo Arthura Contea JALTA ili PO­DJELA SVIJETA zamišljeno je kao do­kument i svjedočanstvo, ali zahvaljujući autorovoj izvanrednoj sposobnosti za­pažanja karakterističnih detalja i por­tretiranju ličnosti dobili smo na kraju štivo uzbudljivo kao roman i na mo­mente upravo dramatično.


Pogledajte sve od autora: Conte, Arthur
Pogledajte sve od nakladnika: Matica Hrvatska, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / drugi svjetski rat


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.