Bertoša, Miroslav: Izazovi povijesnog zanata

Autor: Bertoša, Miroslav
Šifra: 715-20-66
Izdavač: Hrvatski neovisni nakladnici, Zagreb
Godina izdanja: 2002

Dimenzije: 15,00 x 24,00 cm.
Opseg: 411 stranica.
Uvez: meki, plastificirani; s preklopom.
Stanje knjige: odlično.

Lokalna povijest i sveopći modeli.

Sadržaj:
  • Uvod
  • Između povijesti i kulturne antropologije
  • "Kad svijet biješe Mediteranski"
  • Treći jahač apokalipse
  • Pod "uništavajućim brdožderom povijesti"
  • Vodnjanski pučki mikrokozmos između hereze i suživota
  • Dies Illa: Thanatos kao literarna i vizualna predstava
  • Kruto pregovaranje i pomirljivo sporazumijevanje
  • Arhivsko iščitavanje toponima
  • Dolična i nedolična svakodnevnica
  • Prijepori oko liječničke Condotte u Rovinju
  • Udah dima, šmrk burmuta, žvak duhana
  • Društveni sukob ili farsa?
  • Hrvatski identiteti i rano novovjekovlje
  • Treće oko
  • Izmišljanje imaginarnih identiteta
  • Jesen znanstvenog vijeka
  • Pravni instituti, gospodarske teme i Case studies u radovima jednog medievalista
  • U ozračju "Nove povijesti"
  • Povijesni događaj, naracija i "političko" u "Novoj povijesti"
  • Je li etnologija "teritorij povjesničara"?
  • Demografija preindustrijske Europe
  • U početku bijaše sir i crvi
  • Dimenzije medievalne stvarnosti
  • Alfabetizacija ili ulazak u učenu kulturu
  • Dokument/monument
  • Povijesni "model" Istre i varijacije "Nove povijesti"
  • Kazalo imena


Pogledajte sve od autora: Bertoša, Miroslav
Pogledajte sve od nakladnika: Hrvatski neovisni nakladnici, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / hrvatska


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.