Kempf, Julije: Iz požeške kotline

Autor: Kempf, Julije
Šifra: 169-21-1
Izdavač: Tisak Lav. Kleina nasljednici, Požega
Godina izdanja: 1914

Dimenzije: 16,00 x 23,00 cm.
Opseg: 189 stranica.
Uvez: tvrdi poluuvez (karton/platno).
Stanje knjige: s patinom vremena i tragovima korištenja.

Zemljopisne i povjesne crtice za mladež sa 130 slika.

Brojne crno-bijele fotografije.

Iz knjige:


Zbog svojih prirodnih krasota pripada požeška kotlina među najljepše i najzanimljivije krajeve hrvatske otadžbine. U njoj se prelijepo izmjenjuju gore i planine, brda i doline s bogatim poljima, što ih natapaju mnoga vrela, potočići i potoci sa svojom maticom Orljavom, da stvore od toga kraja mali raj. Jest, to je ona „zlatna dolina", u kojoj se takoder nizom dugih stoljeća zbivahu mnogi i znameniti povjesni čini, ovjekoviječeni u bijeloj knjizi mudroznanki - hrvatskoj povijesti. Vrijedno je, da se u riječi i slici upoznaš, mila mladeži, i s ljepotama požeškoga kraja i s najznatnijim dogadajima, što su se zbili i na toj svetoj grudi drage Tvoje otadžbine.
Odlomci nekojih crta i opisa u ovoj knjizi uzeti su iz opširnijega djela „Požega, zemljopisne bilješke iz okoline i prilozi za povijest slob. i kr. grada Požege i požeške županije", što sam ga izdao sa slikama prije čeliri godine. Tako su pored sadržaja nekojih članaka uvrštene iz spomenutoga djela i slike u ovu knjigu, da budu i one gdjegdje živi tumači samoga sadržaja.
Neka bude i ova knjiga Tebi, mila mladeži, nesamo ugodnom zabavom i poukom, nego i živim poticalom k ljubavi drage svoje domovinske grude.
PisacPogledajte sve od autora: Kempf, Julije
Pogledajte sve od nakladnika: Tisak Lav. Kleina nasljednici, Požega
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / hrvatska


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.