Početna Knjige Društvene znanosti pravo Hrvatsko pomorsko pravo i međunarodne konvencije

Grabovac, Ivo: Hrvatsko pomorsko pravo i međunarodne konvencije

Autor: Grabovac, Ivo
Šifra: 496-22-14
Izdavač: Književni krug, Split
Godina izdanja: 1995

Naša cijena

112,00 kn
140,00 kn

| € 14,86
€ 18,58

Fiksni tečaj: 1 € = 7,53450 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 16,00 x 24,00 cm.
Opseg: 479 stranica.
Uvez: tvrdi, kartonski s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: odlično.

O knjizi:

Knjiga prof. dr. Ive Grabovca Hrvatsko pomorsko pravo i međunarodne konvencije podijeljena je u tri dijela. U pr-vome dijelu, Hrvatsko pomorsko pravo, nakon uvoda obrađuje se područje pomorskoga upravnog prava (sigumost plovidbe), a zatim cjelokupno pomorsko imovinsko pravo u 25 poglavlja na temeljima novoga P-omorskog zakonika Repu-blike Hrvatske. U drugome dijelu, Zna-čenje međunarodne unifikacije, poglavlja su o ujednačavanju pomorskog prava pu-tem obvezne primjene konvencija, o ujednačavanju pomorskog prava i proble-matici rezervi u međunarodnim konven-cijama, te o uvjetima stupanja na snagu konvencija s ciljevima ujednačavanja pomorskog prava. Naziv je trećega dijela Konvencije pomorskoga imovinskog pra-va. U tom dijelu su 33 konvencije, izmjene i dopune konvencija i protokoli od 1910. do 1993. godine, u uzornu prije-vodu s relevantnim bilješkama nakon teksta. Mnoge od tih konvencija vezuju Republiku Hrvatsku sukcesijom ili izravnom ratifikacijom. Spomenutim se rasporedom materije postiže optimalna preglednost sadržaja, te se naglašava međunarodno značenje instituta pomorskog prava, osobito usporedbom s rješenjima u inozemnim pravima i međunarodnim konvencijama. Sustavnim isticanjem vezanosti određenih odredaba Pomorskog zakonika i relevantnih međunarodnih konvencija naglašava se nužnost usporedne analize u složenoj problematici međunarodnoga pomorskog prava.

Prof. dr. Vinko Hlača


Naslovnica: P. Coppo, Zemljovid Jadranskog mora (Venecija, oko 1530).


Pogledajte sve od autora: Grabovac, Ivo
Pogledajte sve od nakladnika: Književni krug, Split
Pogledajte sve iz područja: Društvene znanosti / pravo


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.