Početna Knjige Humanističke znanosti etnologija / etnografija Hrvatska tradicijska kultura na razmeđu svjetova i epoha

Hrvatska tradicijska kultura na razmeđu svjetova i epoha

Autor: Vitez, Z.; Vučić, M. (urednice)
Šifra: 299-19-63
Izdavač: Barbat, Zagreb
Godina izdanja: 2001

Dimenzije: 25,00 x 30,00 cm.
Opseg: 548 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Urednice: Zorica Vitez, Aleksandra Muraj.

Bogato ilustrirano crno-bijelim i fotografijama u boji te jednom kartom u boji.
S 493 fotografije.

O knjizi:

Ova je knjiga nastala u sklopu projekta "Hrvatska tradicijska kultura" koji je potaknulo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u jesen godine 1998. sa svrhom da se izvan Hrvatske predstavi hrvatska etnografska baština. U tu svrhu pripremljeni su etnografska izložba, opširan katalog na engleskom jeziku, film koji je pratio izložbu i dva nosača zvuka s izborom hrvatske folklorne glazbe.

Autorice izložbe i urednice kataloga bile su dr. se. Zorica Vitez i dr. se. Aleksandra Muraj. U ostvarenju projekta sudjelovali su brojni etnolozi i folkloristi predvođeni autoricom ovih redaka u svojstvu voditeljice projekta. Izložbu je likovno osmislio i postavio istaknuti likovni umjetnik Mladen Pejaković, a organizacija je bila povjerena Galeriji Klovićevi dvori.

Knjiga sadrži niz studija i preglednih članaka naših etnologa i folklorista koji opisuju gotovo sve važne sastavnice hrvatske tradicijske kulture, a popraćeni su brojnim ilustracijama. Zato je možemo smatrati etnografskom monografijom kakvu do sada nismo imali. Godine 1998. objavljena je knjiga "Etnografija", kao prva sinteza hrvatske etnografije. Taj je pregled znanja s osvrtom na pristupe i povijest naše struke prva knjiga u serijalu Matice hrvatske naslovljenom "Hrvatska".


Pogledajte sve od autora: Vitez, Z.; Vučić, M. (urednice)
Pogledajte sve od nakladnika: Barbat, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / etnologija / etnografija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno