Početna Knjige Humanističke znanosti povijest hrvatska Hrvatska politika i jugoslavenska ideja

Mužic, Ivan: Hrvatska politika i jugoslavenska ideja

Autor: Mužic, Ivan
Šifra: 191-19-37
Izdavač: Vlastita naklada, Split
Godina izdanja: 1969

Dimenzije: 16,20 x 23,00 cm.
Opseg: 319 stranica.
Uvez: tvrdi, platneni.
Stanje knjige: vrlo dobro; s patinom vremena; trakastim korektorom prekrivena kratka bilješka na predlistu, na 267. str. ex libris prijašnjeg vlasnika.

Preuzeto iz Predgovora:

"Ovo djelo zamišljeno je kao prilog prikazu najutjecajnijih shvaća­nja, od važnosti za auktorov pristup problematici, jugoslavenske ideje u Hrvata od postilirskih vremena do svršetka drugog svjetskog rata, i to samo u odnosu na Srbe i bez osvrta na društveno-gospodarsku podlogu. Pisac je nastojao izraziti duh prevladavajućih političkih zbivanja u po­jedinim razdobljima, onih od kojih je najviše zavisio razvoj jugoslaven­ske misli. Tekst je, iako pisan u obliku sinteze, dokumentiran izlaga­njima nekih hrvatskih političara značajnih po važnosti ideja, odnosno javnog rada. To omogućuje čitatelju da najčešće sam zaključuje nezna­tno opterećen subjektivizmom pisca, koji je zbog više razloga izbjegavao opširnije analiziranje materijala, trudeći se da u općim sudovima ostane na tišini znanstvene objektivnosti."



Pogledajte sve od autora: Mužic, Ivan
Pogledajte sve od nakladnika: Vlastita naklada, Split
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / hrvatska


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.